ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Υπεγράφη η σύμβαση για τις εργασίες αποκατάστασης του Μουσουλμανικού Τεμένους Κυπαρισσίας

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και υπεγράφη το έργο για την κατασκευή του έργου “Προκαταρκτικές Εργασίες Μουσουλμανικού Τεμένους Κυπαρισσίας”. Πρόκειται για το ένα από τα δύο κτήρια στο συγκρότημα απέναντι από το Κάστρο της Κυπαρισσίας, το παλιό τζαμί, που η δημιουργία του χρονολογείται πριν από το 1600.

Υπεγράφη χθες η σύμβαση με ανάδοχο την εταιρεία ΟΚΤΑΝΑ Α.Ε.. Η δημοπράτηση έγινε στις 30 Ιανουαρίου 2018 με το αρχικό κόστος της σύμβασης να ανερχεται στις 37.000 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ η σύμβαση υπεγράφη για 23.680 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), με έκπτωση 36%.

Η ιδιοκτησία στην οποία περιλαμβάνεται το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό μνημειακό κτίσμα δωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη της μετά θάνατον στον Δήμο Κυπαρισσίας , προκειμένου να στεγάσει το Λαογραφικό Μουσείο της Άνω Πόλης.

Το έργο έχει διάρκεια 3 μήνες που σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Ιουνίου 2019 και αφορά κυρίως διερευνητικές εργασίες καθαιρέσεων και εκσκαφών, με σκοπό να αποκαλυφθούν τα διάφορα συστήματα δόμησης, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και να αποκτηθούν οι απαραίτητες αρχιτεκτονικές και δομικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης του έργου της αποκατάστασης του συνόλου. Επίσης απαιτούνται να πραγματοποιηθούν εργασίες στερέωσης και υποστύλωσης επικίνδυνων ή ετοιμόρροπων αρχιτεκτονικών μελών ή στοιχείων που κινδυνεύουν να προκαλέσουν βλάβη σε πολίτες, οχήματα ή στο ίδιο το μνημείο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button