Τοπικά Νέα

ΥΠΕΣ: 400 εκατ. ευρώ στους Δήμους για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης – Πόσο έτοιμοι είναι ΔΕΥΑΤ και Δήμος Τριφυλίας;

Δύο πολύ σημαντικές προσκλήσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ ενεργοποιήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τις οποίες καλούνται οι Δήμοι να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την εκτέλεση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των Δήμων για την αντιμετώπιση φαινομένων λειψυδρίας αλλά και για την παροχή καλής ποιότητας νερού, οδήγησε το Υπουργείο Εσωτερικών στην δέσμευση προϋπολογισμού ύψους 200 εκ. ευρώ για την εκτέλεση έργων ύδρευσης.  Η δεύτερη πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε, αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό από 2.000 έως 15.000 κατοίκους βάσει Κοινοτικής Οδηγίας και σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων οι οποίοι βρίσκονται σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή έργων και η προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού.

Πόσο έτοιμος είναι ο Δήμος Τριφυλίας προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του;

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αρχίσει η κατάθεση προτάσεων για την  αντικατάσταση παλαιών δικτύων, προμήθειες εξοπλισμών για τον εντοπισμό και μείωση διαρροών, εξωτερικά υδραγωγεία, έργα καθαρισμού, αφαλατώσεις, δεξαμενές και αντλιοστάσια νερού.

Όπως είναι γνωστό το πεπαλαιωμένο δίκτυο στην Κυπαρισσία παρουσιάζει συνέχεια βλάβες, με αποτέλεσμα τις συχνές διακοπές του νερού. Ανάλογα είναι τα προβλήματα και στα Φιλιατρά αλλά και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας.

Το σημαντικό ερώτημα είναι αν υπάρχουν μελέτες από την ΔΕΥΑΤ και κατ’ επέκταση από το Δήμο Τριφυλίας;

Γεγονός είναι πως πρόκειται για τη «μεγάλη» ευκαιρία προκειμένου να αντικατασταθούν τα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης των πόλεων της Τριφυλίας. Προκειμένου όμως να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες μελέτες. Κατά πόσο είναι έτοιμοι ΔΕΥΑΤ και Δήμος Τριφυλίας θα φανεί το επόμενο διάστημα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button