ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Υποβαθμίζει ως βασική επιλογή ο Δήμος το Αλικοντούζι;

Water wave


Άρθρο του Γιάννη Γκόνη

     Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον τοπικό τύπο αλλά και τις δηλώσεις παραγόντων του Δήμου, βγαίνει το συμπέρασμα ότι, για την ύδρευση των Γαργαλιάνων και των χωριών, προτάσσεται η λύση των γεωτρήσεων  .

     Αν ισχύει κάτι τέτοιο εκτιμώ ότι θα είναι λάθος επιλογή. Καμιά γεώτρηση δεν σου εξασφαλίζει υγιεινό και πόσιμο νερό. Ακόμη και αν έχεις σήμερα μια ανάλυση για την καταλληλότητα του νερού, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει αύριο. Όσοι χρησιμοποιούν στα σπίτια τους νερό γεωτρήσεων δεν το εμπιστεύονται, γιατί είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται στα πλυντήρια και τα είδη υγιεινής από τα άλατα, αλλά είναι γνωστές και οι καταγγελίες πολιτών για το χώμα που φτάνει στα σπίτια τους. Με την ενεργοποίηση των γεωτρήσεων δεν νομίζω ότι θα λυθεί το πρόβλημα, μάλλον θα κουκουλωθεί  προσωρινά και έτσι θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε εμφιαλωμένο, με όλες τις συνέπειες . Εκτός από το θέμα της υγείας, το κόστος για κάθε οικογένεια, που αγοράζει εμφιαλωμένο είναι πολύ μεγάλο 450-500 ευρώ το χρόνο, μόνο για να πίνει νερό, και 1500 ευρώ, περίπου, αν το χρησιμοποιεί και στο  μαγείρεμα. Στην ουσία έμμεσα «ιδιωτικοποιείται» το νερό.

     Το νερό από το Αλικοντούζι είναι θείο δώρο. Αντί λοιπόν ο Δήμος να προσανατολισθεί στη λύση αξιοποίησής του – να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να βρεθεί η χρηματοδότηση του έργου- οδηγούμαστε σε λύσεις που, και το πρόβλημα δεν θα λύσουν και θα  αποπροσανατολίσουν για άλλη μια φορά τον Δήμο και θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Πρέπει άμεσα να γίνουν έργα αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού του αγωγού και του δικτύου που μεταφέρει το νερό από το Αλικοντούζι. Έτσι θα μπορούμε να ελέγχουμε πού πηγαίνει τόσο νερό, αν έρχεται ή δεν έρχεται στην πόλη και να δοθεί λύση στο θέμα της ύδρευσης των Γαργαλιάνων  και των χωριών. Το  νερό από το Αλικοντούζι πρέπει να είναι η κύρια επιλογή.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Ώσπου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης, μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης, να έρχεται  και το δελτίο καταλληλότητας του νερού. Έτσι και θα ενημερωνόμαστε και κάποιος θα αναλαμβάνει την ευθύνη για το νερό που πίνουμε. Πάνω από όλα προέχει η υγεία των πολιτών.

                                                              Γιάννης  Γκόνης

Υ.Γ  Με αφορμή κάποιες δηλώσεις για τον Δήμο

  1. Η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι συλλογική. Δεν απαλλάσσονται τα στελέχη και οι συνεργάτες που, ενώ τόσα χρόνια είναι «επαγγελματίες» πολιτικοί του Δήμου, απλώς παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ή μη.
  2. Φαίνεται ότι μια άλλη έννοια της λέξης πολιτική είναι η παρουσίαση του μαύρου για άσπρο. Τα σκουπίδια που μας έπνιξαν όλο το καλοκαίρι, το ότι δεν είχαμε νερό να πιούμε, το ότι η πόλη βρωμάει από τις αποχετεύσεις, οι δρόμοι των Φιλιατρών που δεν μπορείς να περάσεις, ο δρόμος της Βάλτας που δεν θα γίνει, τα δημόσια κτίρια που καταρρέουν, οι πολίτες που διαμαρτύρονται, όλα αυτά ήταν και είναι στη φαντασία κάποιων  «κακοπροαίρετων» και όλα λειτουργούν καλά.
  3. Τελικά, επιβεβαιώνεται και επισήμως ότι εγκαταλείπεται, για τα επόμενα χρόνια, η ανακατασκευή του δρόμου Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button