ΕκπαίδευσηΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Φιλιατρά: Eκθεση φωτογραφίας και ιστορικών κειμηλίων για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

 

0hgjh-patratora


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου θα διοργανώσει έκθεση φωτογραφίας και ιστορικών κειμηλίων για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στον χώρο του σχολείου.

Το θέμα της έκθεσης  έχει σκοπό να αναδείξει τη συμμετοχή των Φιλιατρινών στον ηρωικό αγώνα που δόθηκε από τον λαό μας στα βουνά της Αλβανίας  αλλά και στη μετέπειτα μεγαλειώδη προσπάθεια για ελευθερία και εκδίωξη των  ναζί κατακτητών  από την πατρίδα μας, όπως επίσης  και τις τεράστιες κακουχίες  που υπέστησαν  οι πρόγονοί μας.

Παρακαλούμε, λοιπόν, όποιον διαθέτει φωτογραφίες  με Φιλιατρινούς   από τα χρόνια εκείνα ή αντικείμενα  σχετικά, να μας τα προσκομίσει για  να μας βοηθήσει  να διδάξουμε στους μαθητές μας  ότι ο αγώνας εκείνης της γενιάς για ελευθερία και δημοκρατία πρέπει να μας κάνει περήφανους  αλλά πρέπει συγχρόνως  να γίνει και δικός τους και δικός μας καθημερινός αγώνας για ζωή με αξιοπρέπεια σε μια πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική.

Πληρ Τηλ.:2761032260

Email:  mail@3dim-filiatr.mes.sch.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button