Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Χορωδιακή μουσική και Αντιγόνη στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης

a0fccfb22f80116848434a638af12065_XL


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΑΚΗ ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ
Θρησκευτικό και κοσμικό τραγούδι θα ηχήσει αυτό το Σάββατο, 2 Ιούλη, στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης. «Πέντε αιώνες Χορωδιακής Μουσικής» ο τίτλος της συναυλίας που θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο, από το Σύλλογο Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη, ο οποίος το άλλο Σάββατο, 9 Ιούλη, διοργανώνει επίσης, στον ίδιο χώρο, την παρουσίαση της «Αντιγόνης», μια κινηματογραφημένη παράσταση αρχαίου δράματος, σε σκηνοθεσία του εξαιρετικού Θεόδωρου Τερζόπουλου. Στη διοργάνωση των δύο εκδηλώσεων συμμετέχει ο Δήμος Μεσσήνης…

Το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δύο εκδηλώσεων οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη, Δημήτρης Δημητρόπουλος και Μαργαρίτα Μποβιτσέλι και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Μεσσήνης, Κώστας Γεωργακόπουλος.
Η συναυλία του ερχόμενου Σαββάτου θα δοθεί από τη Μικρή Ορχήστρα και τη Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodaly, με διευθυντή τον Μιχάλη Πατσέα, ενώ η έναρξη έχει προσδιοριστεί για τις 8:30 το βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια θρησκευτικά και κοσμικά των Gasparini, Palestrina, Monteverdi, Mendelssohn και άλλων, καθώς και των Άλκη Μπαλτά και Γιάννη Κωνσταντινίδη, σε έξι διαφορετικές γλώσσες. Το κλείσιμο της βραδιάς θα γίνει με τη Μικρή Λειτουργία του Mozart. Η Μικρή Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία έχουν λάβει μέρος σε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, ενώ ο Μιχάλης Πατσέας είναι μαέστρος, μουσικοπαιδαγωγός, δικηγόρος και έχει διευθύνει χορωδίες στην Ελλάδα και την Ουγγαρία.
Το άλλο Σάββατο η κινηματογραφημένη παράσταση Αντιγόνη, που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, ανέβηκε στην Ιταλία με την ομάδα teatro olympico. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «ο Τερζόπουλος επηρεασμένος από τον Μπρεχτ κάνει σωματικό θέατρο. Το θέατρο δεν είναι τίποτα, αν δεν είναι επικίνδυνο. Ο Τερζόπουλος σαν τον Διόνυσο, μπορεί τη μια στιγμή να είναι ζωοδότης και την άλλη θανατηφόρος. Τα χαμόγελα των ηθοποιών του έχουν τη δύναμη να πληγώνουν (Marianne Mc Donald). Πρόκειται για μια εξαίσια παράσταση, μια μυσταγωγία στη σύγκρουση Κρέοντα-Αντιγόνης που καθηλώνει και όπως λέει ο Τερζόπουλος: Ο άνθρωπος σήμερα βιώνει την απελπισία για τη σύγκρουση με τη θεούς, που οδηγεί στην κάθαρση, τελείωσε».
Στ.Μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button