Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Χρώμα, χορός και μουσική χθες στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης στην Κυπαρισσία! [εικόνες]

main


Ο πολιτισμός, η παράδοση και η κουλτούρα έσμιξαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» το Σάββατο το βράδυ στην Κυπαρισσία.

Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Κυπαρισσίας έγινε χθες το βράδυ η κεντρική εκδήλωση για το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες – Kyparissia Sunshine International Folklore Festival” που διοργανώνει ο Μορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με τη συμπαράσταση του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έκτός από τα πέντε χορευτικά των φιλοξενούμενων χωρών συμετειχαν τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣΚ με δύο προγράμματα (του γάμου και του τρύγου), το Λύκειο Ελληνίδων -Παράρτημα Δράμας και ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης.

Σκοπός της διοργάνωσης του φεστιβάλ είναι η προαγωγή υψηλών αξιών, όπως η ενδυνάμωση της ειρήνης, της φιλίας, η συναδέλφωση των λαών, η εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού  και του φανατισμού, αλλά και η συνεργασία των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων με κοινές δράσεις, όπως η διάδοση των παραδόσεων, των ηθών και εθίμων κάθε χώρας.

H πρώτη χορευτική παράσταση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου στο Κοπανάκι, σήμερα το βράδυ θα χορέψουν στα Φιλιατρά και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα 29 Αυγούστου στους Γαργαλιάνους.

Δείτε εικόνες:

1

8

7

6

5

4

3

2

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button