Τοπικά Νέα

Χωρίς θεραπεία 70 ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα στη Μεσσηνία

 

article_0_image_211


Εγκλωβισμένοι στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας είναι 70 ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα στη Μεσσηνία, οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους, γιατί ο ΕΟΠΥΥ απαγόρευσε να γίνονται οι θεραπείες στο Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ατόμων με κινητική αναπηρία, «Διάπλαση», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου.

Παρόλο που στο εν λόγω Κέντρο Αποκατάστασης πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τις θεραπείες, χρειάζεται να βγει υπουργική απόφαση για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που απαγορεύουν κάτι τέτοιο σε κέντρα αποκατάστασης, ώστε να πάρει η «Διάπλαση» και τη νομότυπη έγκριση.

Οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις συνεχίζουν και στο νοσοκομειακό περιβάλλον, αφού οι ασθενείς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την ενδοφλέβια θεραπεία στο νοσοκομείο λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού και ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να εκτελέσει τις νοσοκομειακές συνταγές αυτών των φαρμάκων.

Επομένως, κανένας κρατικός φορέας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών εξαιτίας των γραφειοκρατικών περιορισμών. Όσο όμως καθυστερούν, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν υποτροπή, και τότε το κόστος και για τον ασθενή και για το δημόσιο σύστημα υγείας θα είναι πολλαπλάσιο…

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button