Τοπικά Νέα

Ψήφισμα του δήμου Τριφυλίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία

Αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας τονίζοντας πως πρέπει και η κοινωνία της Τριφυλίας να σταθεί αλληλέγγυα στην οδύσσεια των δύο στρατιωτών με την έκδοση ενός ψηφίσματος.

Το ψήφισμα του δήμου Τριφυλίας, το οποίο διάβασε ο κ. Κατσίβελας, αναφέρει τα εξής:

Η κοινωνία της Τριφυλίας συμπαρίστατε με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και εκφράζει την αγωνιά για την τύχη των Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνε στις Τούρκικες φυλακές κατά τρόπο υπερβολικό και άγνωμο θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων και εξωτισμού ανομιών θεμάτων. Ζητάμε την ταχεία απελευθέρωσή τους και καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που διαταράσσει το πνεύμα ειρήνης στην περιοχή μας και ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα οποία προκύπτουν από τις διεθνείς συνθήκες δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Με το ψήφισμα συμφώνησε και ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο οποίος τόνισε πως, «πρέπει να καταγγείλουμε την ενέργεια της Τουρκίας η οποία αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο. Οπωσδήποτε εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και οπωσδήποτε είναι ομόφωνη να γυρίσουν στα σπίτια τους».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, τόνισε το γεγονός πως είναι δυνατόν μια χωρά που είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, από την μια μεριά, και από την άλλη να συλλαμβάνει δυο στρατιώτες. Επιρρίπτοντας ευθηνές σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή ένωση, ζητώντας να καταδικασθεί η στάση τους και η Ελλάδα να πάρει αποστάσεις από αυτές τις συμμαχίες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button