Τοπικά Νέα

Ψευδή δημοσιεύματα περί θανάτου του 22χρονου που έπεσε από το τρακτέρ

0


Κάποιοι στον βωμό των κλίκ, χάνουν και τα τελευταία ίχνη σεβασμού και ευαισθησίας.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πρωί του Σαββάτου, ο 22χρονος παραμένει στην ΜΕΘ του Τζάνειου Νοσοκομείου σε καταστολή, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται πολύ σοβαρή.


Τήν εποχή του διαδικτύου και της διαδικτυακής πληροφόρησης ζούμε στιγμές παραφροσύνης ανάμεσα στην πραγματική ειδησεογραφία και στην παραπληροφόρηση πού αποσκοπεί στην δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων και όχι μόνο… οι οποίες όμως εμπίπτουν στον κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Newsmessinia και omorfiestismessinias δύο άρθρα τα οποία “μιλούν” για τον θάνατο του 22χρονου που έπεσε από το τρακτέρ το απόγευμα της Πέμπτης στους Γαργαλιάνους. Μάλιστα, τα δημοσιεύματα “ανέβηκαν” στο διαδίκτυο με διαφορά λίγων ωρών το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το Newsmessinia αφού πρώτα πήρε της πληροφορίες από το gargalianoionline, χωρίς να αναφέρει πηγή φυσικά, στη συνέχεια πρόσθεσε μια παράγραφο όπου ενημέρωνε για τον θάνατο του 22χρονου. Στη συνέχεια το omorfiestismessinias «έκλεψε» το δημοσίευμα του newsmessinia χωρίς να αναφέρει πηγή και ενημέρωσε και αυτό για τον θάνατο του 22χρονου λανθασμένα.

Το newsmessinia αναφέρει τα εξής:

 1

Το omorfiestismessinias αναφέρει τα εξής:

2

Γεγονός είναι πως οι λανθασμένες πληροφορίες, πόσο μάλλον για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, εξόργισαν την οικογένεια και τους φίλους του.

Μάλιστα, το γεγονός αυτό δημιούργησε μια γενικότερη σύγχυση με πολλούς αναγνώστες να θεωρούν πως η είδηση προήλθε από την ιστοσελίδα του gargalianoionline.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή, σύμφωνα με άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button