ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Όμορφη και συγκινητική εκδήλωση στη Μαραθόπολη για τη γιορτή της μητέρας [εικόνες]

 

main


Μία ομολογουμένως συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μαραθιώτισσα μάνα του αγρότη, του ψαρά, του ναυτικού διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης το απόγευμα της Κυριακής 14 Μάϊου στην αίθουσα του σχολείου της Μαραθόπολης. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 16 ηλικιωμένες μανάδες του χωριού για την προσφορά τους.

Η μικρή αίθουσα στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου Μαραθόπολης είχε διακοσμηθεί κατάλληλα από τα μέλη του συλλόγου προκειμένου να υποδεχθεί τους επισκέπτες αλλά και τα τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας, ενώ λίγο μετά τις 8 το βράδυ η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα όλες οι μαμάδες πήραν από ένα τριαντάφυλλο από τα μέλη του συλλόγου.

Η εκδήλωση έγινε με τη συγγραφέα, με καταγωγή από τους Γαργαλιάνους, Ελένη Τσαμαδού ως κεντρική ομιλήτρια, ενώ τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν τα μέλη του συλλόγου με ένα πλατύ χαμόγελο, όπως πάντα! Σύντομα χαιρετισμό απεύθυνε και ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας. Στην συγκινητική εκδήλωση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της μάνας και ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που έζησαν οι ηλικιωμένες μανάδες του χωριού. Μάλιστα, ακούστηκαν από τις ίδιες και πονεμένες ιστορίες που έδειχναν πως αυτές οι γυναίκες σήκωσαν τον δικό τους σταυρό σε δύσκολες εποχές και παρόλα αυτά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν η Μαραθιώτισσα Δήμητρα Τεριζάκη μίλησε για τις δικές της δύσκολες στιγμές και το πόσο πολύ τις στάθηκε η μητέρα της προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής. Εκείνη τη στιγμή η ατμόσφαιρα φορτίστηκε πολύ έντονα, ωστόσο, αποτέλεσε ένα τρανό παράδειγμα για το τι σημαίνει για τη μητέρα το παιδί … αλλά και το αντίστροφο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος είχε φροντίσει να υπάρχει πλούσιος μπουφές με αλμυρά και γλυκά κεράσματα, ενώ προσφέρθηκε και λικέρ φτιαγμένο από τις γυναίκες του χωριού.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαραθόπολης κ. Μίγγας, ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Κατσούλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αδρακτάς και Τάσος Αδρακτάς καθώς και ο πατήρ Χαράλαμπος Κοροβήλας.

Τα ονόματα των μαμάδων που βραβεύτηκαν είναι τα παρακάτω (ηλικίες από 80 έως 95 ετών):

Παναγιώτα Κατρίτση 3 Παιδιά 7 Εγγόνια 6 Δισέγγονα

Ιωάννα Κάπαρη 2 Παιδιά 4 Εγγόνια 1 Δισέγγονα

Ανθή Χαλαζωνίτη 2 Παιδιά 5 Εγγόνια 6 Δισέγγονα

Βασιλική Μαθιού 3 Παιδιά 7 Εγγόνια 2 Δισέγγονα

Βασιλική Κόκκαλη 3 Παιδιά 7 Εγγόνια 7 Δισέγγονα

Σοφία Κατρίτση 3 Παιδιά 4 Εγγόνια 2 Δισέγγονα

Ασπασία Νικολοπούλου 2 Παιδιά 3 Εγγόνια

Παγώνα Αγγελοπούλου 4 Παιδιά 8 Εγγόνια 2 Δισέγγονα

Δήμητρα Παντελή 5 Παιδιά 11 Εγγόνια 3 Δισέγγονα

Πασχαλία Παντελή 4 Παιδιά 7 Εγγόνια 2 Δισέγγονα

Φωφώ Παντελή 2 Παιδιά 3 Εγγόνια

Αναστασία Βασιλοπούλου 2 Παιδιά 3 Εγγόνια

Ζαχαρούλα Αναστοπούλου 4 Παιδιά 7 Εγγόνια 4 Δισέγγονα

Κυριακή Κατρίτση

Βούλα Ζαφειροπούλου 4 Παιδιά 12 Εγγόνια 9 Δισέγγονα

Παναγιώτα Θαλασσινού 3 Παιδιά 7 Εγγόνια

Δείτε εικόνες:

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13,1

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

20

 

21

 

22

 

23

 

24

 

25

 

26

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button