Αθλητικά

Όταν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές κονταροχτυπήθηκαν για μια συλλεκτική Ferrari

Η αντιπαλότητα των δύο κορυφαίων σύγχρονων ποδοσφαιριστών είχε μεταφερθεί πριν λίγα χρόνια εκτός των τεσσάρων γραμμών, σε ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο.

Αυτή τη φορά δεν είχε σημασία ποιος θα πετύχει τα περισσότερα γκολ ή ποιος θα οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Σημασία είχε ποιος θα δώσει τα περισσότερα χρήματα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ποιος θα ξοδέψει τα περισσότερα εκατομμύρια.

Λίονελ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, έχουν δόξα, φήμη και αμέτρητα χρήματα. Όταν δεν έχουν μια μπάλα στα πόδια τους, τους αρέσει να επενδύουν σε αυτοκίνητα. Συλλεκτικά αυτοκίνητα. Και οι δύο διαθέτουν στόλους αυτοκινήτων, από πολύ φθηνά που οδηγούν ακόμα και οι «κοινοί θνητοί» μέχρι πολύ ακριβά που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν να αποκτήσουν.

Πίσω στο 2016 είχε κυκλοφορήσει μια ιστορία που είχε προκαλέσει πάταγο, αλλά ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να πει μετά βεβαιότητας ότι ισχύει.

Οι δύο σούπερ σταρ λέγεται πως διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε δημοπρασία στο Παρίσι με έπαθλο μια υπερσπάνια Ferrari 335 S Spider Scaglietti του 1957 με την οποία ο Σερ Στίρλινγκ Μος είχε νικήσει το Grand Prix της Κούβας το 1958.

Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 20 εκατομμύρια ευρώ και έφτασε τελικά μέχρι τα 32 εκατομμύρια ευρώ (32.075.200 για την ακρίβεια) – ποσό ρεκόρ τότε.

Επισήμως δεν έγινε γνωστό το όνομα του πλειοδότη και νέου ιδιοκτήτης αυτής της σπάνιας κατασκευής. Σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι ο Αλεσάντρο Πρότο, στον οποίο ανήκει η εταιρεία Proto Enterprises που εκπροσωπούσε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη στη δημοπρασία.

Με ανακοίνωσε που εξέδωσε η εταιρεία γνωστοποίησε πως νέος ιδιοκτήτης της Ferrari είναι ο Μέσι, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρονάλντο για να μπορέσει να αποκτήσει τελικά το πολυπόθητο όχημα. Αυτό ήταν και το πιο ιντριγκαδόρικο στοιχείο της υπόθεσης.

Άνθρωποι από το περιβάλλον του Αργεντινού άσου της Μπαρτσελόνα διέψευσαν την ιστορία. Ο ίδιος από την πλευρά του είχε αντιμετωπίσει με χιούμορ το θέμα καθώς δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram που τον έδειχνε να κρατά τον διάσημο «κεραυνό ΜακΚουίν» και δίπλα υπήρχε το μήνυμα «το καινούργιο αυτοκίνητο που λένε πως αγόρασα».

Ο Πρότο είναι ένας εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος μεσίτης που ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Κρίστιαν Γκρέι στο «50 αποχρώσεις του γκρι», ενώ ταινία για τη ζωή του γυρίζει ο Μάρτιν Σκορτσέζε με τον τίτλο «The Manipulator». Σε αυτήν την ταινία θα είχε ρόλο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο με παρέμβαση του Ιταλού επιχειρηματία ο CR7 έμεινε εκτός υπό το φόβο ότι η παρουσία του θα επισκίαζε την ταινία.

ferrari2

«Ο Κριστιάνο είναι ένας σπουδαίος παίκτης και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του, αλλά δεν μπορεί να είναι παντού. Δεν γυρνούν τα πάντα γύρω από τη ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Το πιθανότερο είναι όλη αυτή η ιστορία να αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του Ιταλού που στο παρελθόν έχει απασχολήσει και τον Ελληνικό Τύπο με φημολογούμενες πωλήσεις ελληνικών νησιών σε διάσημους επενδυτές, ηθοποιούς και ποδοσφαιριστές…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button