Οικονομία

Έκλεισε η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς – «Κλείδωσε» ο νέος ΕΝΦΙΑ

Έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η τεχνική συμφωνία για την Δ΄ αξιολόγηση έκλεισε, καθώς επήλθε συμφωνία για όλα τα θέματα ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Έσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι πολλά πράγματα πρέπει να αρχίσουν να εφαρμόζονται τις επόμενες μέρες, κάποια εκ των οποίων είναι πολύ δύσκολα τεχνικά.

Ανέφερε ότι η επικύρωση του SLA θα γίνει στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, όταν θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για το χρέος.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, την Πέμπτη ίσως να έχουμε και νεότερα για το χρέος, ενώ στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί η μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι στο θέμα των αντικειμενικών αξιών υπήρξε συμφωνία και ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές.

Ανέφεραν ακόμη ότι είναι ικανοποιημένοι, ότι και οι θεσμοί έβαλαν νερό στο κρασί τους σε κάποια θέματα, και είχαν συζήτηση επί της ουσίας.

Στις 8.000 ευρώ «κλείδωσε» το ατομικό εισοδηματικό όριο, βάσει του οποίου θα καταβάλλεται επίδομα στέγασης από 1/1/2019, προκειμένου να καλύπτεται μέρος είτε του ενοικίου είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μετά από τη συνάντησή της με τους θεσμούς.

Το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα θα φτάνει στις 24.000 ευρώ, ενώ το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 70 ευρώ ανά μήνα και θα προσαυξάνεται κατά 50% ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού. Εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια πολίτες.

(ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button