Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Έναρξη σήμερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης στον Δήμο Τριφυλίας

χορος-655x330


Για 12η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης στον Δήμο Τριφυλίας

Για 12η χρονιά διοργανώνεται στον Δήμο Τριφυλίας το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης “ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ – Kyparissia Sunshine International Folklore Festival”.

 

Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της περιοχής , όπου λαοί με διαφορετική προέλευση, ιστορία και πολιτισμό συναντώνται στο Δήμο Τριφυλίας και μέσω των παραδόσεων και του χορού ενισχύουν δεσμούς φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν , ο Δήμος Τριφυλίας , η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.) .

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στην Κυπαρισσία στις 25 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8.30 το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο, με την υποδοχή των ξένων αποστολών και γνωριμία με τις χώρες τους καθώς και με το Δήμο μας, που θα τους φιλοξενήσει.

Το διεθνές φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες, με παραστάσεις στις 26 Αυγούστου στο Κοπανάκι, στις 27 στην Κυπαρισσία, στις 28 στα Φιλιατρά και τελευταία παράσταση και τελετή λήξης στους Γαργαλιάνους τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Θα φιλοξενηθούν ξένες αποστολές από 5 χώρες:

την Ν. Κορέα, την Ινδία, το Εκουαδόρ, την Ουγγαρία και την Πολωνία, καθώς και εκπρόσωποι και δημοσιογράφοι των κρατών αυτών. Στόχο μας πέρα από το μαγικό θέαμα που θα μας προσφέρουν, να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του Δήμου στις πατρίδες τους.

Στις πόλεις φιλοξενίας των παραστάσεων θα συμμετέχουν ως οικοδεσπότες τα χορευτικά συγκροτήματα : Στο Κοπανάκι ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου η «Καλλιπάτειρα», στα Φιλιατρά ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ο «Πυρσός», στους Γαργαλιάνους ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Στην Κυπαρισσία θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα του Μ.ΕΣ.Κ., του Παραρτήματος Λυκείου Ελληνίδων Δράμας και του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης.

Στις παρελάσεις των χωρών θα συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των ξένων αποστολών κατά την παραμονή τους στο Δήμο μας, θα ξεναγηθούν στην Αρχαία Ολυμπία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Δήμου Τριφυλίας : Τους θολωτούς Τάφους της Περιστεριάς και στο Βυζαντινό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους.

Σωστά μας ενημερώνει ο Δήμος , ότι από τις 25 έως τις  29 Αυγούστου , η καρδιά της παράδοσης θα χτυπά στην Τριφυλία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button