Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Έντονα παράπονα για την εικόνα της παραλίας του Στομίου Φιλιατρών [εικόνες]

1


Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης… Για «εσκεμμένη απαξίωση της πόλης των Φιλιατρών» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών!

Σε άσχημη κατάσταση είναι, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής αλλά και λουόμενων, η παραλία στο Στόμιο Φιλιατρών. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τράβηξε πριν λίγες ημέρες στην παραλία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Κώστας Σαρματζής, η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει σημεία εγκατάλειψης εν μέσω θερινής περιόδου.

Χωρίς ξαπλώστρες – ομπρέλες και καντίνα

Για ακόμη μια χρονιά δεν δημοπρατήθηκαν θέσεις για ξαπλώστρες – ομπρέλες από το δήμο Τριφυλίας ούτε θέση για καντίνα κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και πολλά ερωτηματικά στους κατοίκους των Φιλιατρών. Όπως είναι γνωστό η περιοχή έχει κηρυχθεί επίσημα αρχαιολογικός χώρος κάτι που σημαίνει πως για την παραχώρηση απλής χρήσης της παραλίας ο δήμος κάθε χρόνο πρέπει να υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο Πολιτσιμού. Τα δύο τελευταία χρόνια το αίτημα δεν υπεβλήθη έγκαιρα με αποτέλεσμα η δημοπρασία να διεξαχθεί… «κατόπιν εορτής» από το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Μεσσηνίας.

Έντονα παράπονα από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Κώστας Σαρματζής με αφορμή την απαξίωση από το δήμο της παραλίας του Στομίου Φιλιατρών κάνει λόγο περί «εσκεμμένης απαξίωσης της πόλης των Φιλιατρών». Ενώ, διερωτάται πως είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια να επαναλαμβάνεται το ίδιο «σενάριο» με το δήμο Τριφυλίας να μην κάνει έγκαιρα τις απαραίτητες διαδικασίες (έγκριση από την Αρχαιολογία) προκειμένου η παραλία να έχει μια καντίνα για να εξυπηρετεί τους λουόμενους. Τέλος, αναφορά κάνει για την καθαριότητα της παραλίας καθώς η κατάσταση που επικρατεί στην παραλία, με τα καλάμια να κάνουν «πάρτι», είναι επιεικώς απαράδεκτη για μια παραλία μοναδικής ομορφιάς όπως είναι αυτή του Στομίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που μας έστειλε ο κ. Σαρματζής όπου αποτυπώνεται η τραγική κατάσταση της παραλίας αλλοιώνοντας την πραγματική εικόνα της φυσικής ομορφιάς της συγκεκριμένης παραλίας. Ελπίζουμε άμεσα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να φροντίσει, τουλάχιστον, για τον καθαρισμό του χώρου.

2

3

4

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button