Τοπικά Νέα

Έργα άνω των 8 εκ. ευρώ για την Τριφυλία!

Έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μια πρώτη συνοπτική αποτίμηση των έργων που «τρέχουν» στην Τριφυλία έκανε χθες το πρωί η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα στην Κυπαρισσία, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τη γιορτή μπάμιας στους Αρμενιούς. Η κα Μπούζα εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου που έχει ως αποτέλεσμα την παρέμβαση σε πολλά έργα υποδομής, πολιτισμού, περιβάλλοντος και υγείας στην Τριφυλία.

Η κα Μπούζα, αναφέρθηκε σε έργα στην Τριφυλία και συγκεκριμένα:

Τη βελτίωση του δρόμου Πλατάνια-Νέδα, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, για το οποίο εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση, τη δημοτική οδοποιία Δ.Κ. Φιλιατρών, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, που είναι προς έγκριση οι προγραμματικές συμβάσεις, την επισκευή-επέκταση του αρδευτικού δικτύου Τ.Κ. Βρυσών, προϋπολογισμού 74.000 για το οποίο είπε ότι δημοπρατήθηκε, τη συντήρηση 9ης εθνικής οδού (Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Χώρα), προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που βρίσκεται σε στάδιο μελέτης, τη συντήρηση της 82ης ε.ο. (Καλαμάτα-Τσακώνα-Καλό Νερό), προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που βρίσκεται σε στάδιο μελέτης, τη συντήρηση – ασφαλτόστρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, για το οποίο εγκρίθηκε η προγραμματική και περιμένουν υπογραφή του δήμου και μετά έγκριση Ελεγκτικού Συνεδρίου, τη βελτίωση – συντήρηση του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που έχει ολοκληρωθεί, τη βελτίωση του δρόμου από όρια νομού Ηλείας – Κυπαρισσία, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που έχει ολοκληρωθεί, τη βελτίωση του δρόμου Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που έχει ολοκληρωθεί, τη βελτίωση – συντήρηση του δρόμου Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Χριστιανούπολη, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ που είναι έργο υπό μελέτη, τη βελτίωση του δρόμου Ράχες – Αρχ. Χώρος Περιστεριάς, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε, τη βελτίωση του δρόμου από 8η επαρχ. Οδό μέχρι Μονή Κατσιμικάδος, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε, τα αντιπλημμυρικά έργα και έργα αγροτικής οδοποιίας στη νέα Ε.Ο. Γαργαλιάνου – Ρωμανός, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ που είναι έργο το οποίο εκτελείται και τις επεμβάσεις συντήρησης 15ης επ. οδού Φιλιατρά – Μαραθόπολη, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, που είναι έργο υπό συμβασιοποίηση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε ότι από την αρχή που ανέλαβε η δημοτική του Αρχή, απευθύνθηκαν στον κ. Τατούλη και βρήκαν τις πόρτες ανοιχτές. Ο κ. Κυατσίβελας είπε, «ελλείμματα τα οποία υπήρχαν ως προς τις υποδομές του δήμου Τριφυλίας, σιγά σιγά αποκαθίστανται και  προγραμματίζονται και υλοποιούνται έργα τα οποία, πραγματικά, αλλάζουν μια κακή εικόνα που υπήρχε, πάντα προς το καλύτερο. Όπως έχω αναφέρει και στο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι στιγμής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο δήμο Τριφυλίας έχουν εκτελεστεί έργα τα οποία ξεπερνάνε τα 8 εκ. ευρώ, όπως αναλυτικά η κα Μπούζα ανέφερε», Τέλος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το πόσο άριστες είναι οι σχέσεις και η συνεργασία και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Τριφυλία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button