Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Έργα σε λιμάνια της Μεσσηνίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

 

pylos-port-770x400


Eπενδύσεις λιμενικών έργων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών, ύψους 4.800.000 ευρώ, επιχορήγησε για το 2017 το υπουργείο Ναυτιλίας, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).

Το σύνολο του προϋπολογισμού απορροφήθηκε εξ’ ολοκλήρου με την επιλογή πενήντα έξι 56 έργων.

Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2017 αφορούν στα νησιά της Θάσου, Σάμου, Σκύρου, Κρήτης (για τους λιμένες Σούδας, Χανίων, Κισσάμου Χανίων και Ρεθύμνου), Λευκάδας, Σαλαμίνας, Σαμοθράκης, Σύρου, Λέσβου, Σκοπέλου, Αίγινας, Ύδρας, Σκιάθου, Πάτμου, Κυθήρων, Μυκόνου και Σύμης. Επίσης, εγκρίθηκαν επενδύσεις σε λιμένες αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Βόλου, Πάτρας, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης, Ραφήνας και Νομού Ευβοίας και των Λιμενικών Ταμείων Ν. Χανίων και Ν. Φθιώτιδας. Συναφώς, χρηματοδοτήθηκαν οι Δήμοι Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Ερμιονίδας, Κορίνθου, Ναυπάκτου, Πύργου, Πύλου, Ακτίου – Βόνιτσας, Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Καλαμάτας δια των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων τους.

Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης της επισκευής και συντήρησης των κτιρίων της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος (6ης ΠΕΔΙΛΣ), του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου και του Λιμεναρχείου Λέρου, προκειμένου στο επόμενο έτος να χρηματοδοτηθούν στο ΠΔΕ 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button