ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Έρευνα για την πυρκαγιά στους Άνω Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας

 

164


Στηv Κυπαρισσία κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού καθώς μέσα σε ένα μηνά είναι η δεύτερη φορά που εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή.

Στο στόχαστρο των ανακριτικών υπαλλήλων αλλά και κλιμακίου της ΕΛΑΣ είναι η συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς οι εστίες φωτιάς έχουν εκδηλωθεί βραδινές ώρες και ξημερώματα σε δασικές περιοχές, δύσβατες και δύσκολα προσβάσιμες από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σήμερα το πρωί, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, “η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 19/8/2017 και Ω/12:30 στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Μεσσηνίας, είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα”.

Να σημειωθεί ότι στις 22 Ιουλίου, πριν από ένα μήνα περίπου, είχε πάλι ξεσπάσει πυρκαγιά και χρειάστηκαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα για να την κατασβέσουν. Τότε 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 3 PZL είχαν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες και είχαν καταφέρει να την περιορίσουν και να την σβήσουν.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς καθώς και άλλων στην περιοχή της Μεσσηνίας διεξάγεται από κλιμάκια υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button