Κόσμος

Έστησε δαιμόνια απάτη, αλλάζοντας τα κεντρικά γραφεία εταιρίας μεταφορών με… το σπίτι του

Για απάτη και πλήθος άλλων αδικημάτων κατηγορείται ένας άντρας που κατάφερε να αλλάξει τη διεύθυνση του στρατηγείου της εταιρίας UPS στην Ατλάντα των ΗΠΑ με εκείνη του σπιτιού του στο Σικάγο!

Σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου που εξασφάλισε η ιστοσελίδα NPR, η απάτη έφερε στο σπίτι του Dushaun Henderson-Spruce στο Σικάγο όλων των λογιών τα καλούδια, ακόμα και πιστωτικές κάρτες.

Ο 24χρονος έφτασε να λαμβάνει τόσα πολλά δέματα και γράμματα που φράκαρε το γραμματοκιβώτιό του, όπως επιβεβαιώνει και η εφημερίδα «Chicago Tribune». Και μιας και είχε αλλάξει την εταιρική διεύθυνση της εταιρίας, τα γράμματα που λάμβανε ήταν για τον γενικό διευθυντή και τα ανώτερα στελέχη της UPS.

dpgjd3

Ο οποίος είχε μια μικρή σχέση με τη UPS, καθώς εργάστηκε εκεί για ένα διάστημα πίσω στο 2012, ως φορτοεκφορτωτής σε κωμόπολη του Ιλινόις. Για την ώρα κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο την ερχόμενη βδομάδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα αμερικανικά ταχυδρομεία έλαβαν ένα επίσημο αίτημα από την UPS στις 26 Οκτωβρίου, όπου ζητούσε να αλλάξει η διεύθυνση των κεντρικών της γραφείων από την Ατλάντα στο Σικάγο, στη διεύθυνση του δράστη. Η «Chicago Tribune» λέει πως το όνομα του Henderson-Spruce δεν αναφερόταν στο αίτημα, παρά μόνο τα αρχικά του, τα οποία έξυσε μετά και αντικατέστησε με το «UPS».

dpgjd1

Κι έτσι έγινε για τρεις μήνες, μέχρι ένας υπεύθυνος ασφαλείας να ανακαλύψει την παραχάραξη στις 16 Ιανουαρίου. Η αστυνομία που πήγε να τον βρει εντόπισε «μερικές χιλιάδες» γράμματα και δέματα στην οικία του, με διεύθυνση τα κεντρικά της UPS και παραλήπτες υψηλόβαθμα στελέχη. Κάποια δέματα έκρυβαν μάλιστα ευαίσθητα ντοκουμέντα, όπως εταιρικές πιστωτικές κάρτες, τσεκ και προσωπικά ζητήματα.

Η ανεξάρτητη εταιρία ερευνών Fifth Third Bank βρήκε μάλιστα πως δέκα επιταγές για τη UPS είχαν εξαργυρωθεί και τα 58.000 δολάρια ήταν πια στον προσωπικό λογαριασμό του Henderson-Spruce! Ο οποίος δικαιολογήθηκε πως όλα ήταν ένα λάθος, ένα μπέρδεμα στο οποίο δεν είχε καμία εμπλοκή. Κανείς δεν τον πίστεψε βεβαίως…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button