Οικονομία

«Έφοδος» της ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο – Βροχή τα πρόστιμα και τα λουκέτα

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ εντόπισαν 156 παραβάσεις – Φούρνος με εισπράξεις 20.000 ευρώ την ημέρα δεν έκοβε αποδείξεις

Λουκέτα και δυσφήμιση (πριν καλά-καλά ξεκινήσει η τουριστική περίοδος) ήταν η ποινή για δεκάδες επιχειρήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο, καθώς πιάστηκαν στους ελέγχους συνεργείων της ΑΑΔΕ την Πρωτομαγιά.

Η εξόρμηση της εφορίας έγινε με εφοριακούς που μεταφέρθηκαν από τις Δ.Ο.Υ. Ρόδου και Σύρου, που δεν βγήκαν να πιάσουν «τον Μάη», αλλά φοροφυγάδες. Στο τριήμερο από 30/4 έως 2/5 εντοπίστηκαν 156 παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, στη Σαντορίνη καταγράφηκαν 93 παραβάσεις σε 26 επιχειρήσεις, από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Στις 5 από αυτές (ανάμεσά τους ένα ασιατικό ετσιατόριο και το κέντρο διασκέδασης ΜΑΜΟΥΝΙΑ και άλλα) επεβλήθηκε 48ωρο «λουκέτο», επειδή διαπιστώθηκαν πάνω από 10 παραβάσεις σε κάθε μια.

ade00

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνον σε έναν φούρνο στα Φηρά, ο ημερήσιος τζίρος του υπολογίστηκε πως φτάνει στις 20.000 ευρώ . Οι εφοριακοί έθεσαν το κατάστημα υπό παρακολούθηση παίζοντας υποτίθεται τάβλι απέναντι από αυτό και έκαναν έφοδο όταν διαπίστωσαν πως οι πελάτες έβγαιναν χωρίς απόδειξη.

Στο ασιατικό εστιατόριο επίσης διαπιστώθηκε πως όχι μόνον δεν είχε ανοίξει την ταμειακή μηχανή για να κόβει αποδείξεις, αλλά την είχε και …σκεπασμένη για να μην σκονίζεται. Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε κόψει ούτε μια απόδειξη.

ade06

Στη Μύκονο εντοπίστηκαν 12 επιχειρήσεις με 62 παραβάσεις συνολικά και σε μία επεβλήθη χρηματική κύρωση  1000 ευρώ (εστιατόριο και  ενοικιαζόμενα δωμάτια). Επίσης στη Νάξο επεβλήθη πρόστιμο 1.380 ευρώ επειδή δεν εξέδωσε 16 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

ade01
ade02
ade03
ade04
ade05

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button