Τοπικά Νέα

Αγιασμός των Υδάτων στον Δήμο Τριφυλίας

Η διοργάνωση εκδηλώσεων κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τριφυλίας, θα γίνουν στις 6 Ιανουαρίου 2018, ως εξής:

Γαργαλιάνοι

ΣΑΒΒΑΤΟ 6η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Αγιασμός Υδάτων στην Δεξαμενή της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων.

Ώρα 09:45 π.μ. – Προσέλευση στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Αντιδημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, Προέδρου Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ., Δημοτικών Συμβούλων, Συμβούλων Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων, Διοικητή Α.Τ. Γαργαλιάνων και Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων.

Ώρα: 10:30 π.μ. – Αναχώρηση για την Παλαιά δεξαμενή, όπου θα ακολουθήσει Αγιασμός των Υδάτων, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων.

Μαραθόπολη

Ώρα 09.45 π.μ.: Άφιξη προσκεκλημένων στον Ιερό Ναό <Μεταμορφώσεως του Σωτήρος> Μαραθουπόλεως.

Ώρα 10.30 π.μ.: Αναχώρηση πομπής για την προβλήτα, όπου θα ακολουθήσει η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα.

Φιλιατρά
ΣΑΒΒΑΤΟ 6η Ιανουαρίου 2018
Γενικός σημαιοστολισμός από την παραμονή της εορτής, καθώς και φωταγώγηση των Δημοσίων και Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και λοιπών Υπηρεσιών κατά τις βραδινές ώρες της 5ης, 6ης και 7ης Ιανουαρίου 2018.Ώρα 10:30 π.μ.
Συγκέντρωση προσκεκλημένων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη για την πομπή προς την κεντρική πλατεία.
Η φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα ευρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη για να προηγηθεί της πομπής.

Ώρα 10:45 π.μ.
Η πομπή θα ξεκινήσει από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, όπου θα επιστρέψει μετά την κατάδυση του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας.
Της πομπής θα προπορεύονται η φιλαρμονική και τα Ιερά Λάβαρα.

Κυπαρισσία
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου, στις 7 το πρωί στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία. Στη συνέχεια, τις 11 το πρωί θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button