ΑγροτικάΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων: Συνεργασία για την εξαγωγή ελαιολάδου με τον Ισπανικό “γίγαντα” Deoleo

Εκπρόσωποι του ομίλου Deoleo στην Ελλάδα βρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Στην αγορά της Ισπανίας και συγκεκριμένα στον Ισπανικό γίγαντα στην παγκόσμια αγορά ελαιολάδου Deoleo αναμένεται να προωθήσει ποσότητες ελαιόλαδου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, υλοποιώντας συμφωνία για την εξαγωγή του ελαιόλαδου στην Ισπανία. Η συμφωνία έγινε με εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα και θα έχει σαν αποτέλεσμα τιμές ικανοποιητικές -λίγο παραπάνω από τις τιμές της αγοράς σύμφωνα με όσα ακουστηκαν- για τους παραγωγούς μέλη του Συνεταιρισμού. Αυτό έγινε γνωστό από την διοίκηση στη χθεσινή γενική συνέλευση που έγινε στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων.

Μάλιστα, στους Γαργαλιάνους βρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του ομίλου Deoleo Γιώργος Αφεντούλης και Ηρακλής Κουνάδης προκειμένου να παρουσιάσουν το πλάνο στους παραγωγούς.

Την εξαγωγή θα την κάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και η πληρωμή στους παραγωγούς θα είναι απολύτως μετρητοίς.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Γιώργος Αφεντούλης, δεν ήρθαν τυχαία στους Γαργαλιάνους καθώς έχουν ένα πλάνο συνεργασίας το οποίο δεν αφορά μόνο την αγορά ελαιόλαδου, αλλά, σε δεύτερη φάση, αφορά και τη δημιουργία ομάδας, ή ομάδες, παραγωγών με σκοπό την παραγωγή καλύτερου ποιοτικά ελαιολάδου με χαμηλότερο κόστος. Στόχος είναι να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα αειφορίας που έχει η εταιρεία, με σκοπό η αγορά του ελαιολάδου να είναι «επώνυμη», καθώς θα αγοράζουν από παραγωγούς που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο καλλιέργειας. Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η αδελφοποίηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων με τον Ισπανικό Συνεταιρισμού Vinolivio προκειμένου να γίνει ανταλλαγή πολύτιμων πληροφοριών και απόψεων σχετικά με την καλλιέργεια και φροντίδα της ελιάς.

Από την πλευρά του Ηρακλής Κουνάδης τόνισε πως τους ενδιαφέρει η αγορά του εξτρά παρθένου ελαιόλαδου και πως ο βασικός ο λόγος που βρέθηκαν στους Γαργαλιανους έχει να κάνει με το γεγονός πως η καλλιέργεια στην περιοχή γίνεται με το σωστό τρόπο με το τελικό προϊόν να είναι εξαιρετικό. Τόνισε πως στο μέλλον οι τιμές που θα «παίρνουν» οι παραγωγοί που ακολουθούν τη σωστή μέθοδο καλλιέργειας θα είναι καλύτερη έναντι των υπολοίπων. Σκοπός τους είναι να φέρουν τον παραγωγό κοντά στον καταναλωτή και τον τυποποίησή παρακάμπτοντας διαφορά στάδια, προκειμένου να κερδίσει και ο παράγωγος τη διαφορά.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έρθει στους Γαργαλιανους ο Ισπανός πρόεδρος του ομίλου Deoleo.

Το Δ.Σ. του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων ενημέρωσε όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς ότι:

  • Tο φετινό δικαίωμα έκθλιψης θα είναι στο 8% και 11%.
  • Εκκαθάριση: Τις επέμενες ημέρες με απόφασή του το Δ.Σ. θα ανακοινώσει αν θα δίνεται το μισό δικαίωμα και εκκαθάριση το Δεκέμβριο ή όλο το δικαίωμα τώρα.
  • ΦΠΑ για όλους τους παραγωγούς που έχουν βιβλία
  • Τιμή ημέρας – Πληρωμή μετρητοίς για όλο το χρόνο
  • Εγγύηση από το συμβούλιο, με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, για το λάδι που θα αποθηκεύεται.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button