Αγροτικά

Μείωση διεθνών τιμών παραγωγού

 

DSC_0536


Μειωμένες τιμές παραγωγού στις βασικές ελαιοπαραγωγούς χώρες για το τέλος του μήνα Νοεμβρίου 2017 δημοσιεύει η μηνιαία επιθεώρηση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC).

Οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο στην Ιταλία σημειώνουν απότομη πτώση στα 4,18€/kg (-27% σε σχέση με πέρυσι), παραμένουν ωστόσο σταθερά υψηλότερες από αυτές των υπόλοιπων χωρών.

Σε κοντινά επίπεδα βρίσκονται οι τιμές σε Ισπανία, Ελλάδα και Τυνησία, οι οποίες επίσης σημειώνουν πτώση. Στο τέλος Νοεμβρίου οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο στην Ισπανία ήταν 3,59€/kg (σε πτωτική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά +6% σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή πέρσυσι), στην Τυνησία 3,53€/kg (-4% σε σχέση με πέρυσι) και την Ελλάδα 3,33€/kg (-4% σε σχέση με πέρυσι).

Στο παρακάτω διάγραμμα του IOC παρουσιάζεται η εξέλιξη μέσης μηνιαίας τιμής παραγωγού για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στις βασικές ελαιοπαραγωγούς χώρες τις Μεσογείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button