Αγροτικά

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης – Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και η τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων αγροτών

Την κλήση αγροτών σε αστυνομικά τμήματα για καταθέσεις καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης. Όπως αναφέρει, το τελευταίο διάστημα αρκετοί αγρότες – συνδικαλιστές του συλλόγου καλούνται στα αστυνομικά τμήματα για καταθέσεις.

Οι αστυνομικές αρχές ζητούν κατάθεση επειδή τον Γενάρη – Φλεβάρη του 2017 οι αγρότες συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που διοργάνωσε ο σύλλογος μαζί με άλλους αγρότες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, κινητοποιήσεις που είχαν αποφασιστεί συλλογικά και οργανωμένα.

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι:

«Όλη την περίοδο των κινητοποιήσεων, αστυνομικές δυνάμεις, κατέγραφαν πρόσωπα και στοιχεία, σαν μυστικοί πράκτορες. Και τώρα μας εμφάνισαν ένα κατηγορητήριο με δεκάδες αγωνιζόμενους αγρότες και άλλους εργατοϋπαλλήλους που μας στήριζαν.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση!!! Ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζοντας τη στάση  των προηγούμενων κυβερνήσεων,  ποινικοποιεί τους αγώνες των φτωχών αγροτών. Αγώνες εναντία στο βίαιο ξεκλήρισμά τους που η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει με λάσπες, συκοφαντίες, αστυνομικά τμήματα, δικαστήρια και καταστολή. Τώρα φτάσανε στο σημείο να σημειώνουν και φάτσες, χωρίς λοιπά στοιχεία (πινακίδες αυτοκινήτων και μηχανημάτων) θυμίζοντας άλλες εποχές.

Αυτές οι τακτικές αυτές δεν τρομοκρατούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Αντίθετα αποδεικνύουν ότι η οργάνωσή μας και οι αγώνες μας τους προβληματίζουν, τους ενοχλούν και στέκονται εμπόδιο στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζουν εναντία  στο φτωχό λαό.

Δεν θα απολογηθούμε επειδή συμμετείχαμε στο δίκαιο αγώνα μας. Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι που μας ξεκληρίζουν με την πολιτική τους.

Τους στέλνουμε πίσω το κατηγορητήρια.

Συνεχίζουμε απτόητοι των αγώνα μας. Η λύση είναι η παραπέρα μαζικοποίηση του συλλόγου μας. Προχωράμε  σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ενώνουμε τον αγώνα μας με τον φτωχό εργαζόμενο της πόλης, τον άνεργο, τον συνταξιούχο και την νεολαία. Είμαστε θύματα της ίδιας πολίτικης, αφού την ίδια ώρα που ρίχνουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, κόβουν τις συντάξεις, κάνουν την εργασία απασχόληση με εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις με μισθούς πείνας, σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ για τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ και στηρίζουν μανιωδώς το μεγάλο κεφάλαιο για τις μπίζνες και τα κέρδη τους.

Όλοι μια γροθιά στον αγώνα

Για μια ζωή χωρίς φτώχεια και πολέμους

Συνεχίζουμε, θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε!!!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button