Τοπικά Νέα

“Αδειάζει” την ΔΕΥΑ Τριφυλίας το μέλος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης

Μετά τα δημοσιεύματα του gargalianoionline σχετικά με μια απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, από την ΔΕΥΑ Τριφυλίας, και η οποία στην ουσία άφηνε αιχμές κατά της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της η απόφαση «κατέβηκε» από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά, όσον αφορά την ώρα που κατέβηκε αλλά και το «γιατί» κατέβηκε», μάλιστα το αναφέραμε στο gargalianoionline σε χθεσινό δημοσίευμα.

Σήμερα το μεσημέρι δεχθήκαμε την παρακάτω απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας κ. Γιάννη Μερκούρη, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Η απάντηση του κ. Μερκούρη αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με μια απόφαση του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Τ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, δηλώνω με παρρησία οτι:

Είχε έλθει μια αναφορά -επιστολή του Προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος που περιέγραφε τις ανάγκες λειτουργίας των βιολογικών Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.

Για το θέμα αυτό, με πρόταση μου, το Σώμα συνέναινε ότι δεν είναι θέμα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί το Δ.Σ και στην ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, διατυπώθηκε η άποψη, και χωρίς αυτή να αποτελέσει σώμα Απόφασης, ότι  την επιστολή αυτή, ο Πρόεδρος να την διαβιβάσει με προσωπική επίσκεψη στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να συζητήσουν τα προβλήματα που περιγράφονται στην επιστολή.

Ο  χρόνος, μάλιστα, των πέντε ημερών που γράφει η Απόφαση που αναρτήθηκε, ήταν πρόταση ατόμου εκτός του Δ.Σ, το οποίο παρευρίσκετο στη Συνεδρίαση. Για ποιο λόγο η συζήτηση αυτή έγινε σώμα  Απόφασης δεν γνωρίζω.

Όταν πληροφορήθηκα ότι η Απόφαση αυτή είχε αναρτηθεί στη  Διαύγεια, αντέδρασα και διαμαρτυρήθηκα ότι αυτό δεν με εκφράζει και ζήτησα  να γίνει διαγραφή της ανάρτησης.

Ελπίζω να ήταν μια λάθος κίνηση και δεν αποσκοπούσε κάπου.

Ευχαριστώ

Γιάννης Μερκούρης

Τα ερωτηματικά που γεννιούνται έπειτα από αυτή την απάντηση είναι πολλά.

Όπως, πως είναι δυνατόν η επιστολή ενός προϊσταμένου να αποτελέσει σώμα απόφασης, πόσο μάλλον από την στιγμή που διατυπώθηκε η άποψη ότι δεν θα έπρεπε να αποτελέσει, εξ αρχής, θέμα συζήτησης στο Δ.Σ..

Γιατί τελικά αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ σαν απόφαση του Δ.Σ., η οποία φαίνεται πως είναι ομόφωνη!

Ο κ. Μπακούρος, ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης ψήφισε και αυτός υπερ της απόφασης; γιατί τουλάχιστον αυτό φαίνεται στο έγγραφο της απόφασης που αναρτήθηκε.

Είναι δυνατόν να λαμβάνονται υπόψιν οι απόψεις τρίτων οι οποίοι βρίσκονται για άλλη δουλειά σε μια αίθουσα;

Τελικά αυτός είναι ο «σοβαρός» τρόπος που δουλεύει-λειτουργεί η ΔΕΥΑΤ;

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button