Κόσμος

Αεροπορική τραγωδία: Συνετρίβη αεροπλάνο με 66 επιβάτες στο Ιράν

Αεροπορική τραγωδία με αεροσκάφος που συνετρίβη με 60 επιβάτες και εξαμελές  πλήρωμα  το οποίο συνετρίβη κοντά στην πόλη Semirom, της επαρχίας Isfahan.

Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), “συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ” (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης)

Το μοιραίο αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωση

Το σημείο της συντριβής είναι εξαιρετικά δύσβατο. Πρόκειται για βραχώδη περιοχή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν μπορεί να μεταβεί ασθενοφόρο στο σημείο.

Για τον λόγο αυτό ήδη μεταβαίνει ελικόπτερο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ATR 72. Ανήκει σε γαλλο-ιταλική εταιρεία που πραγματοποιούσε περιφερειακές πτήσεις.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη, σύμφωνα με το RT, είναι ένα δικινητήριο ιταλο-γαλλικό ΑΤR-72, το οποίο χρησιμοποιείται για πτήσεις εσωτερικού και ο μέγιστος αριθμός των επιβατών που μπορεί να μεταφέρει είναι 78. Αν και το αεροσκάφος βρίσκεται στην παραγωγή από το 1980.

Η χώρα υπέγραψε συμφωνία για να αγοράσει 20 τέτοια αεροσκάφη το 2016, με επιλογή για 20 ακόμη. Την περασμένη χρονιά παρέλαβε τα πρώτα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button