Αθλητικά

Ώρα Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό

Έχοντας επιστρέψει στα προκριματικά του Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015-2016 (τότε είχε αποκλειστεί από τη βέλγικη Μπριζ στον 3ο προκριματικό γύρο), ο Παναθηναϊκός καλείται αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση του περασμένου ουκρανικού πρωταθλήματος, έχοντας μαζέψει 5 βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Σαχτάρ και τερματίζοντας πάνω από Ντινάμο Κιέβου και Ζόρια.

Ωρα Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό! Απόψε το βράδυ (25/7, 21:00 / Cosmote sport 1 / bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr) στο Κόζιτσε της Σλοβακίας και κόντρα στην ουκρανική Ντνίπρο, οι «πράσινοι» ρίχνονται στη «μάχη» των προκριματικών του Champions League (από τον 2ο γύρο τους), ξεκινώντας ένα πολύ δύσβατο μονοπάτι, στους οποίου το τέλος δεσπόζουν οι χρυσοφόροι όμιλοι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Έχοντας επιστρέψει στα προκριματικά του Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015-2016 (τότε είχε αποκλειστεί από τη βέλγικη Μπριζ στον 3ο προκριματικό γύρο), ο Παναθηναϊκός καλείται αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση του περασμένου ουκρανικού πρωταθλήματος, έχοντας μαζέψει 5 βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Σαχτάρ και τερματίζοντας πάνω από Ντινάμο Κιέβου και Ζόρια. Στη συνέχεια και σε περίπτωση πρόκρισης επί των Ουκρανών, το «τριφύλλι» θα βρει απέναντί του την πολύ ισχυρή Μαρσέιγ, ωστόσο αυτό το «αν» είναι μεγάλο και άπαντες στον Παναθηναϊκό έχουν επικεντρωθεί πλήρως στις δύο αναμετρήσεις με την Ντνίπρο.

Η αποψινή αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην «Kosicka futbalova arena» του Κόζιτσε, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που συνεχίζει να βασανίζει την Ουκρανία, ενώ ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει στο πλευρό του περίπου 800 φίλους του, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Σλοβακία είτε από την Ελλάδα, είτε από τις κοντινότερες περιοχές.

Στα αγωνιστικά, οι «πράσινοι» αντικατέστησαν τον Γερεμέγεφ με τον Κάρλος Ζέκα στην ευρωπαϊκή τους λίστα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίρνει τη συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ιωαννίδης βρίσκεται πλέον σε καλή αγωνιστική κατάσταση και κρίνοντας προτιμότερο να έχει μία ακόμα λύση για το κέντρο της ομάδας του.

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει για τη βασική του ενδεκάδα ο Σέρβος τεχνικός και σύμφωνα με την εκτίμηση του απεσταλμένου του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 στην Σλοβακία, Διονύση Δεσύλλα, ο Μπρινιόλι θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, με τους Σένκεφελντ και Μάγκουσον μπροστά του. Τελευταία στιγμή θα κριθεί το ποιος εκ των Κώτσιρα και Βαγιαννίδη θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Χουάνκαρ έχει προβάδισμα αντί του Μλαντένοβιτς για αριστερά. Τζούρισιτς και Ρούμπεν θα βρεθούν στον άξονα, μαζί με έναν εκ των Κλεϊνχέισλερ ή Τσόκαϊ, ενώ οι Μπερνάρ και Παλάσιος θα ξεκινήσουν στα άκρα, πίσω από τον πιο προωθημένο Σπόραρ.

«Δουλέψαμε πολύ αυτές τις έξι εβδομάδες και μέσα από τα φιλικά προετοιμαστήκαμε. Πολύ σημαντικό παιχνίδι, δύο καλές ομάδες. Δύσκολο να γίνει πρόβλεψη. Όλη μας η προσπάθεια ήταν να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η προετοιμασία με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, αλλά αύριο στο γήπεδο θα δούμε πόσα από από αυτά που κάναμε θα βγουν στον αγωνιστικό χορτάρι. Όταν δεν έχεις παιχνίδια, είναι δύσκολο να προβλέψεις. Είναι δύο παιχνίδια και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο, που έχουμε μπροστά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του ματς ο Γιοβάνοβιτς, ενώ ο Χουάνκαρ από μεριάς του ανέφερε: «Δεν είναι ένας ακόμη αγώνας για εμάς, αλλά “Ο αγώνας”. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε μέχρι εδώ και θέλουμε να κάνουμε ακόμη ένα βήμα. Στόχος μας να μπορέσουμε να κερδίσουμε για να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας».

Όσον αφορά την Ντνίπρο, αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το… νέο της όνομα. Πέρσι βρέθηκε στους ομίλους του Conference League και κατάφερε να πάρει την πρόκριση τερματίζοντας δεύτερη, πριν αποκλειστεί στη συνέχεια από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε ενόψει των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό (όλα κόντρα σε ουκρανικές ομάδες), η Ντνίπρο παρουσίασε αρκετά καλή αγωνιστική εικόνα, παίρνοντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αυτή με 2-2 την περασμένη Τρίτη (18/7) κόντρα στην Κριβμπας. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο προπονητής της, Ολεκσάντερ Κούτσερ, αναμένεται να στηρίξει τη δημιουργία της ομάδας του κυρίως στον Αργεντινό μέσο, Ντομίγνκο Μπλάνκο, ενώ ο επιθετικός Αρτέμ Ντόβμπικ θα… τραβήξει το κουπί επιθετικά.

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς μπροστά μας, γιατί θα παίξουμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το κύριο πράγμα είναι να είμαστε ήρεμοι, σίγουροι για τον εαυτό μας και για τις πράξεις μας. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν αυτό που συμφωνήσαμε, ώστε να τα μεταφέρουν όλα αυτά στο γήπεδο και φυσικά να έχουν την επιθυμία να νικήσουν, για να δουν οι φίλαθλοι ότι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να νικήσουν. Αυτή η επιθυμία θα του δώσει δύναμη», ανέφερε σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης ο προπονητής της Ντνίπρο!

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ντνίπρο: Βόλινετς – Πάσιχ, Αντάμιουκ, Σβάτοκ, Κράβετς – Πιχάλιονοκ, Μπαμπένκο – Ταντσίκ, Μπλάνκο, Χουτσούλιακ – Ντόβμπικ

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης (Κώτσιρας), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Κλεϊνχέισλερ (Τσόκαϊ), Τζούρισιτς – Παλάσιος, Μπερνάρ, Σπόραρ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button