Αγροτικά

Ακόμα ψάχνουν για πορτοκάλια στην Σπάρτη

Σημαντικά μειωμένη είναι η παραγωγή πορτοκαλιών στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης, καθώς όλο και περισσότεροι είτε έχουν εγκαταλείψει τις καλλιέργειές τους είτε τις έχουν αντικαταστήσει με άλλες. Η κατάσταση έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, ωστόσο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης «ΛΑΚΩΝΙΑ» συνεχίζει τη δυναμική του πορεία, χάρη στα προϊόντα που παράγει.

Όπως τονίζει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Δημήτρης Δημάκος, «αυτήν τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σημαντική μείωση της διάθεσης πορτοκαλιών για χυμοποίηση. Τώρα έχουμε πέσει στους 5.000 τόνους, ενώ παλαιότερα είχαμε υπερδιπλάσια ποσότητα. Τα κτήματα είναι εγκαταλειμμένα σε ποσοστό 60%-70%, με αποτέλεσμα να ζητάμε πορτοκάλια από άλλες περιοχές. Το πρόβλημα αυτό αυξάνεται κάθε χρόνο περισσότερο. Η ζήτηση είναι τεράστια, αλλά όταν λείπει η βασική πρώτη ύλη δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα».

Αλλαγές

Από την πλευρά του, ο γεωπόνος του συνεταιρισμού, Θεοφάνης Λάζαρης, σημειώνει ότι «ο συνεταιρισμός παρουσιάζει συνεχώς αύξηση στην εσωτερική αγορά. Ήδη, έχουμε κάνει μία αύξηση στον κύκλο εργασιών μας. Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος στόχος μας είναι να βρούμε διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού και πάνω σε αυτόν τον στόχο συντονίζουμε όλες τις κινήσεις μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button