Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Ανακάλεσε το υπουργείο τη χρήση παραλίας στη Γιάλοβα

Ανακάλεσε το υπουργείο Πολιτισμού τη συναίνεσή του για την παραχώρηση στον Δήμο Πύλου – Νέστορος της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε 5 τμήματα της παραλίας Χρυσή Ακτή, στη λιμνοθάλασσα του Διβαρίου, στη Γιάλοβα, καθώς “δεν τηρήθηκαν οι όροι” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική απόφαση που εστάλη, μεταξύ άλλων, και στον εν λόγω δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΠΟ πέρυσι τον Ιούνιο είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού στον δήμο, μέχρι το τέλος του 2019, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη πως το Διβάρι της Γιάλοβας αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και ως εκ τούτου θα πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένοι κανόνες ως προς τη χρήση του αιγιαλού -κάτι που δεν έγινε όμως πέρυσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου.

Μάλιστα, το υπουργείο καλεί τις υπηρεσίες του στη Μεσσηνία “να καταθέσουν έως 30 Ιουνίου 2018 αναφορά για την επαναφορά του τοπίου στην αρχική του κατάσταση με μέριμνα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στον οποίο είχε παραχωρηθεί ο χώρος”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button