Κόσμος

Ανατροπές στο κοσμικό νησί: Πρόστιμο ως 3.000 ευρώ για… τόπλες στην παραλία

Κι όμως, σε αυτό το κοσμοπολίτικο και άκρως τουριστικό νησί, οι αρχές αποφάσισαν να βάλουν χαλινάρι στα ήθη και να απαγορεύσουν τις προκλητικές εμφανίσεις στις παραλίες.
Ο λόγος για την κοσμική Μαγιόρκα, όπου η διοίκηση της πρωτεύουσας, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, «κήρυξαν πόλεμο» στην ανηθικότητα και στην αντικοινωνική συμπεριφορά των τουριστών.
Από τα μεθύσια και τις βουτιές από μπαλκόνια σε πισίνες, μέχρι την τόπλες εμφάνιση, όλα πλέον τίθενται υπό έλεγχο και οι παραβάτες κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα.
Ήδη, στο θέρετρο Μαγακλούφ έχει θεσπιστεί κανονισμός πρέπουσας συμπεριφοράς και πλέον η τακτική αυτή επεκτείνεται και στην Πάλμα, με την αστυνομία να αναλαμβάνει δράση.
Μιλώντας στο CNN H σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας στη Πάλμα Ανγκέλικα Παστόρ σημείωσε ότι «Αυτό το διάταγμα δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά παρέχει την δυνατότητα στην αστυνομία να αναλάβει δράση».
Μετά την υιοθέτηση του διατάγματος, οι παραβάτες τουρίστες κινδυνεύουν με την επιτόπια επιβολή προστίμου ως και 3.000 ευρώ από την αστυνομία.
Η αλήθεια είναι ότι η Μαγιόρκα, αγαπημένος τόπος διακοπών κυρίως για Βρετανούς, οι οποίοι φημίζονται για την όχι και τόσο διακριτική συμπεριφορά τους…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button