Τοπικά Νέα

Ανδρινόπουλος για το λιμάνι της Μαραθόπολης: «Ούτε η Περιφέρεια ήξερε τι ήθελε, ούτε και ο Δήμος»

Θέμα για το αλιευτικό καταφύγιο μάραθου, οπού ο Δήμος δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση έθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος. Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση για αυτό το έργο έχουν γίνει όλες οι μελέτες και οι εγκρίσεις και από το 2013 ήταν έτοιμο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα, είτε του ΕΣΠΑ, είτε παρόμοιο.

Ο κ. Ανδρινόπουλος ανέφερε πως, «Κληθήκαμε να ψηφίσουμε μια προγραμματική σύμβαση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, εκ των υστέρων αποδείχτηκε ούτε το έκτακτο Δ.Σ. χρειαζόταν, γιατί αφορούσε κάποια άλλη πρόσκληση, που αφορούσε την σύνταξη των μελετών και όχι το έργο. Αν είναι έτσι, ούτε η Περιφέρεια ήξερε τι ήθελε, ούτε και ο Δήμος. Ενημερωνόμαστε στη συνέχεια ότι υπάρχει και δεύτερη πρόσκληση για αντίστοιχα έργα και αυτή η δεύτερη πρόσκληση έχει καταληκτική ημερομηνία 31 Δεκ. 2018, εμείς είμαστε έτοιμοι, όμως η περιφέρεια περιμένει και την μελέτη για το λιμάνι των αγίων Θεοδώρων». Ο κ. Ανδρινόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να κατατεθεί άμεσα η πρόταση για το λιμάνι της Μαραθόπολης, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε την κατάθεση της πρότασης και για το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων, τονίζοντας πως αν χρειαστεί, «να σπάσουμε την προγραμματική σύμβαση και να πάμε μόνοι μας».

 

Απατώντας ο κ. Κατσίβελας είπε πως ο Δήμος θα κάνει πάντα ότι πρέπει, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια για να πέτυχει τους στίχους που έχει. όπως ανέφερε, «ήρθε η Περιφέρεια στο τέλος Δεκεμβρίου, μας ζήτησε άμεσα να ψηφίσουμε μια προγραμματική σύμβαση, παρόλο που η Περιφέρεια είχε πολλά λάθη σε αυτή την σύμβαση, τα λάθη αν ήταν του περιφερειάρχη ή κάποιου υπαλλήλου δεν το ξέρουμε […] Αυτό το οποίο λέγεται για το λιμάνι των αγίων Θεοδώρων, ότι είναι βούληση να προωθηθούν και τα δυο έργα, δεν είπε κανείς ότι θα κατατεθούν μαζί. Η κατάθεση πρότασης στο ΕΣΠΑ δεν σημαίνει ότι παίρνει χρηματοδότηση, θα πρέπει να αξιολογηθεί. Είναι διαρκής η επιθυμία και η προσπάθεια που γίνεται για το λιμάνι του Μαράθου και το όλο κλίμα που δημιουργήθηκε προς όφελος της περιοχής είναι.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Αδρακτάς τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο είχε ψηφίσει συγκεκριμένη πρόταση για την προγραμματική σύμβαση διερωτώμενος αν θα πρέπει να αλλάξει η προγραμματική σύμβαση (κάτι που ισχύει). Επίσης στάθηκε στο γεγονός πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διεκδικήσει 10 εκ. από τα συνολικά 35 εκ. ευρώ, και για τα δύο έργα, τονίζοντας πως το έργο του Μαράθου είναι σημαντικό και θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button