ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Απέχουν από τα καθήκοντά τους από αύριο οι δικηγόροι της Τριφυλίας

Διαμαρτύρονται γιατί δεν θα ιδρυθεί Κτηματολογικό Γραφείο στην Κυπαρισσία

Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους, από τις 10 έως τις 24 Ιανουαρίου, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό του Συμβούλιο, αντιδρώντας στην προβλεπόμενη μη ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Κυπαρισσία, έδρα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, αλλά και για την μεταρρύθμιση του θεσμού της διαμεσολάβησης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη σήμερα και την οποία υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ., αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνελθόν εκτάκτως έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου απεφάσισε ομόφωνα όπως απόσχουν τα μέλη του Συλλόγου από την 10η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και την 24η Ιανουαρίου 2018 από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας

1) για την προβλεπόμενη μη ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Κυπαρισσία, έδρα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, γεγονός το οποίο συνιστά δυσμενή μεταχείριση της Πολιτείας και της Διοίκησης απέναντι στους κατοίκους της Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας εξαναγκάζοντάς τους να απευθύνονται στο υπό ίδρυση Υποκατάστημα Καλαμάτας μετακινούμενοι σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων υποβαλλόμενοι σε έξοδα μετακίνησης και απώλεια εργατοωρών και

2) Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας τάσσεται υπέρ του θεσμού της διαμεσολάβησης ως εναλλακτική μορφή επίλυσης διαφορών (Ε.Ε.Δ.), που θα διενεργείται από πτυχιούχους νομικού τμήματος νομικής σχολής, πλην όμως αντιδρά διαμαρτυρόμενος για την επιβολή του θεσμού της αναγκαστικής διαμεσολάβησης (κατά παράβαση του ενωσιακού δικαίου), η οποία δημιουργεί θέμα αντισυνταγματικότητας καθιερώνοντας παράλληλο θεσμό ιδιωτικής δικαιοσύνης που στερεί στο διάδικο την πρόσβαση στο φυσικό του δικαστή και την παροχή δικαστικής προστασίας (άρθρο 8 § 20 του Συντάγματος)».

Το νέο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες μέρες έγινε η συγκρότηση σε σώμα του νέου προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Πρόεδρος ο οποίος εξελέγη στις εκλογές που έγιναν στο Σύλλογο (στα τέλη Νοεμβρίου) είναι ο Θανάσης Πετρόπουλος. Γραμματέας ανέλαβε ο Αιμιλιανός Σεκλός, ταμίας η Τίνα Λέφα και μέλη του νέου προεδρείου ο Αντώνης Μαρίνης και ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button