Τοπικά Νέα

ΔΕΥΑΤ: «Απασφάλισε» η Πανουσιοπούλου για την απόφαση που ανεβοκατέβηκε στη Διαυγεια – Παραιτήσεις «ζήτησε» ο Κατσίβελας[βίντεο]

Έκθετος ο Γιάννης Μερκούρης για την επιστολή του στο Gargalianoionline

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το Σώμα ήταν μια απόφαση που είχε δημοσιευθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της ΔΕΥΑΤ και λίγες ώρες αργότερα κατέβηκε. Η απόφαση αυτή αφορούσε την (κακή) συνεργασία της ΔΕΥΑΤ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Το θέμα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η σύμβουλος της συμπολίτευσης και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κα. Μαρία Πανουσιοπούλου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα. Πανουσιοπούλου η απόφαση ήταν στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, το Δ.Σ. πήρε απόφαση κανονικά, ενώ όπως η ίδια ανέφερε δέχτηκε τηλεφώνημα από προϊστάμενο (όχι αιρετό) όπου εκφράστηκαν παράπονα. Μάλιστα, η κα. Πανουσιοπούλου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε «άδειασε» τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ κ. Γιάννη Μερκούρη για την δήλωση που είχε κάνει προ ημερών στο gargalianoionline.

Η δήλωση του κ. Μερκούρη ανέφερε τα εξής:

Σχετικά με μια απόφαση του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Τ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, δηλώνω με παρρησία οτι: Είχε έλθει μια αναφορά -επιστολή του Προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος που περιέγραφε τις ανάγκες λειτουργίας των  βιολογικών Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Για το θέμα αυτό, με πρόταση μου, το Σώμα συνέναινε ότι δεν είναι θέμα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί το Δ.Σ και στην ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, διατυπώθηκε η άποψη, και χωρίς αυτή να αποτελέσει σώμα Απόφασης, ότι  την επιστολή αυτή, ο Πρόεδρος να την διαβιβάσει με προσωπική επίσκεψη στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να συζητήσουν τα προβλήματα που περιγράφονται στην επιστολή. Ο  χρόνος, μάλιστα, των πέντε ημερών που γράφει η Απόφαση που αναρτήθηκε, ήταν πρόταση ατόμου εκτός του Δ.Σ, το οποίο παρευρίσκετο στη Συνεδρίαση. Για ποιο λόγο η συζήτηση αυτή έγινε σώμα  Απόφασης δεν γνωρίζω. Όταν πληροφορήθηκα ότι η Απόφαση αυτή είχε αναρτηθεί στη  Διαύγεια, αντέδρασα και διαμαρτυρήθηκα ότι αυτό δεν με εκφράζει και ζήτησα  να γίνει διαγραφή της ανάρτησης. Ελπίζω να ήταν μια λάθος κίνηση και δεν αποσκοπούσε κάπου. Ευχαριστώ Γιάννης Μερκούρης

Αναλυτικότερα, στην τοποθέτησή της η κα. Πανουσιοπούλου ανέφερε πως στη συνεδρίαση στις 31 Μαΐου ελήφθη απόφαση, αυτή που ανέβηκε στη Δι@υγεια, με την οποία, μεταξύ άλλων, καλούσαν την τεχνική υπηρεσία του δήμου μέσα σε πέντε μέρες «να απαντήσει στα έγγραφα τα σχετικά προς αποκατάσταση των βλαβών (σ.σ. ΒΙΟ.ΚΑ. Κυπαρισσίας και Φιλιατρών) και ου μη γένοιτο προς γέννηση νέων ζημιών. Οι Βιολογικοί, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ . Εγώ, αυτή τη στιγμή, καθιστώ και το αναφέρω στο Σώμα και θέλω να είμαστε όλοι υπεύθυνοι όσον αφορά την υποστήριξη των Βιολογικών και των αντλιοστασίων, διότι η θερινή περίοδος έρχεται. Τι θα γίνει; Αν δε μπορούμε να διορθώσουμε βλάβες και να αποκαταστήσουμε για να δώσουμε νερό στους δημότες. Εάν είναι τόσο χρονοβόρο η αποκατάσταση βλαβών, θα μείνουν πόλεις και χωριά χωρίς ύδρευση. […] Αυτή η απόφαση ανέβηκε Δι@υγεια και το βράδυ, εκτάκτως, θορυβήθηκαν κάποιοι και κατέβηκε! […] Ξέρετε, κ. δήμαρχε, εκβιασμοί, φοβίες, “σου κόβω την καλημέρα”, από υπαλλήλους, εγώ προσωπικά δε δέχομαι!». Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο κ. Κατσίβελας λέγοντας «αυτό τι είναι; Για να καταλάβει και το Σώμα», για να του απαντήσει η κα. Πανουσιοπούλου, «δέχτηκα τηλέφωνο από προϊστάμενο υπηρεσίας ότι “τι απόφαση είναι αυτή;” Αυτά τα πράγματα δε γίνονται».

Στην απάντησή του ο κ. Κατσίβελας ανέφερε, «εκπλήσσομαι πως το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, που είναι κατά το νόμο υπεύθυνο για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ, να απεκδύονται των ευθυνών τους για το πώς λειτουργεί η ΔΕΥΑΤ» τονλιζοντας πως «αν κάποιος νοιώθει βαρύ το φορτίο να μην ανήκει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, να μας το δηλώσει να αντικατασταθεί». Σε άλλο σημείο επανέλαβε ότι, «όποιος νοιώθει βαρύ το φορτίο να είναι στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ ή και να είναι πρόεδρος στη ΔΕΥΑΤ, εδώ είμαστε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αλλάζουμε»!

Μάλιστα, μόλις τελείωσε την τοποθέτησή της η κα. Πανουσιοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κουτσούλης έσπευσε να της δώσει τα συγχαρητήριά του, λέγοντάς της πως δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος σε όσα ανέφερε. Ο ίδιος δε, διερωτήθηκε ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να κατέβει η απόφαση και ποιος ήταν εκείνος ο υπάλληλος που δούλευε εκείνη την ώρα και την κατέβασε!

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μπακούρος, ο οποίος ειναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και παρίστατο στην συγκεκριμένη συνεδρίαση δήλωσε πως τα μέλη πήραν τη σχετική απόφαση κανονικά.

Δείτε αποσπάσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button