Τοπικά Νέα

Αποζημίωση 1,29 εκατ. ευρώ στον Μορέα

Ποσό 1.293.477,51 ευρώ καταβάλλεται στον Μορέα ως αποζημίωση από το υπουργείο Υποδομών, για το έργο στον αυτοκινητόδρομο.

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου έδωσε άμεση εντολή πληρωμής για το ποσό που καταβάλλεται βάσει του πορίσματος της επιτροπής επίλυσης τεχνικών διαφορών της σύμβασης παραχώρησης. Είναι το τελευταίο ποσό αποζημίωσης που παίρνει ο παραχωρησιούχος.

Ωστόσο, ο Μορέας θα εξακολουθήσει να παίρνει 2 φορές το χρόνο μέχρι το 2034 ποσά για την επιδότηση λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, προκειμένου να πληρωθούν οι τράπεζες.

Επειδή τα έσοδα του Μορέα από τα διόδια είναι χαμηλά, αρκετά κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις (προ κρίσης και μνημονίων), τα χρήματα αυτά (της επιδότησης) που αποτελούν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, προορίζονται για τις τράπεζες, για την εξόφληση των δανείων που έχει πάρει η κοινοπραξία για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Γ.Σ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button