Κόσμος

Αποκαλύφθηκε μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο στην Ανταρκτική

Η ειδικά προστατευόμενη περιοχή της Ανταρκτικής, περιλαμβάνει συνολικά 72 τοποθεσίες, που εποπτεύονται από τις κυβερνήσεις δεκατριών χωρών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία.

Σύμφωνα με την Daily Star, ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο, υψίστης σημασίας βρίσκεται στην οροσειρά του Νότιου Πόλου, στην Ανταρκτική και περιπολείται 24 ώρες το 24ωρο από τον στρατό.

Το εργαστήριο αυτό, λειτουργεί με βάση το «πρόγραμμα της Ανταρκτικής» των ΗΠΑ και της Νέας Ζηλανδίας. Η δημοσιογράφος Breanna Barraclough, που ισχυρίζεται πως έχει δει το εργαστήριο, το περιγράφει σαν μια περίεργη σφαίρα.

«Οι υπολογιστές που βρίσκονται στο εσωτερικό του εργαστηρίου είναι παλαιότεροι από εμένα, αλλά λειτουργούν», ανέφερε η Barraclough.

«Αντί για θύρα USB, κάθε υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με μια μονάδα που λειτουργεί με δισκέτα», συμπλήρωσε.

Η δημοσιογράφος, ανέφερε πως διαθέτει διάσπαρτους φεγγίτες, που χρησιμοποιούνται για τη μελέτη του στρώματος του όζοντος, ενώ τονίζει πως ένας άλλος μηχανισμός μελετάει τα υψηλότερα στρώματα και τις ακτίνες στον ουρανό.

Η μυστική αυτή βάση, βρίσκεται σε μια περιοχή που ονομάζεται «περιοχή 122» και βρίσκεται σε μια από τις 72 τοποθεσίες της προστατευόμενης αυτής περιοχής.

Η περιοχή αυτή είναι επίσης γνωστή και για την ηλεκτρομαγνητική της ισχύ. Το γεγονός αυτό καθιστά την περιοχή ιδανική για την εγκατάσταση ευαίσθητων οργάνων για την καταγραφή δεδομένων που σχετίζονται με ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button