Αθλητικά

Ασπρόχωμα- Εράνη Φιλιατρών 1-2: Άνετο πέρασμα οι Φιλιατρινοί, έπιασαν εξάδα

Νικηφόρα πέρασε από το Ασπρόχωμα η Εράνη Φιλιατρών καθώς με τέρματα των Μεϊντάνη και Δημητρακόπουλου επιβλήθηκε 2-1 της τοπικής ομάδας για την 26η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας Μεσσηνίας και προωθήθηκε στην πρώτη εξάδα.

Ήταν η 13η νίκη στην σεζόν για τους Φιλιατριανούς, η οποία ήρθε μεν περισσότερο εύκολα απ’ ότι μαρτυρά το τελικό σκορ αλλά χωρίς σπουδαία απόδοση. Στον αντίποδα, το Ασπρόχωμα δεν κατάφερε να ανοίξει την διαφορά από τον Ολυμπιακό και θα περιμένει το αποτέλεσμα των ερυθρόλευκων αύριο στην Κυπαρισσία ώστε να δεί με ποιό βαθμολογικό προβάδισμα θα πάει την ερχόμενη αγωνιστική στο “Γ. Λουκαρέας” για τον “τελικό” της παραμονής.

Παιχνίδι στο Ασπρόχωμα έγινε επί τους ουσίας μόνο στο πρώτο μέρος με την Εράνη να ξεκινά δυνατά και να έχει την καθολική υπεροχή αλλά να της λείπει το καλό τελείωμα.

Επίσης, οι πράσινοι παρουσιάστηκαν με αρκετά αμυντικά προβλήματα, ήταν επιρρεπείς στο λάθος και μάλιστα με αυτό τον τρόπο το Ασπρόχωμα κατάφερε να φέρει προσωρινά το ματς στα ίσα λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Η Εράνη ξεκίνησε με γκολ απ’ τα αποδυτήρια καθώς μόλις στο 3ο λεπτό και από προσπάθεια που έγινε από αριστερά, οι αμυντικοί του Ασπροχώματος δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα και ο Μεϊντάνης από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε εύστοχα τον Σακκά για τον 0-1.

Το γρήγορο γκολ έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους οι οποίοι έπαιξαν στο μισό γήπεδο και απείλησαν στο 16’ με κεφαλιά του Μπεγέτη, στο 17’ με σουτ του Πέππα και στο 20’ με διαγώνιο σουτ του Μπεγέτη, ο οποίος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης έχοντας δεξιά του τον Δημητρακόπουλο και αριστερά τον Βλαχόπουλο.

Το Ασπρόχωμα άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο μετά το 20’ και έφτασε στην πρώτη αξιόλογη τελική στο 26’ όταν ο Μπούρδος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε κοντραρίστηκε από τους αμυντικούς.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το 30’ αλλά δεν έκανα καθαρή ευκαιρία και χρειάστηκαν ένα αμυντικό λάθος για φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 42΄ο Μπουρδέκας γύρισε λανθασμένα την μπάλα, ο Γυφτέας έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε τον Λυμπερόπουλο γράφοντας το 1-1.

Το ημίχρονο έκλεισε με την Εράνη να φτάνει κοντά σε δεύτερο γκολ όταν στο 44’ ο Μυστριώτης έβγαλε με τακουνάκι τον Βλαχόπουλο σε θέση βολής αλλά ο Σακκάς έπεσε σωτηρία στα πόδια του και έδιωξε.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς οι διακοπές ήταν συνεχείς, με τον γιατρό να …γράφει τελικά περισσότερα χιλιόμετρα από τους ποδοσφαιριστές. Στο ξεκίνημα μάλιστα ο Σακκάς έβγαλε το δάκτυλο του χεριού του και το παιχνίδι διακόπηκε περίπου για ένα πεντάλεπτο ενώ στη συνέχεια καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει ρυθμό.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο 73’ όταν μετά από σέντρα του Νικολακόπουλου στο δεύτερο δοκάρι ο Δημητρακόπουλος, ο οποίος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του γηπέδου, πλάσαρε για το 1-2.

Ασπρόχωμα: Σακκάς, Θεοδωρόπουλος (74’ Μπεκιάρης), Παπανικολόπουλος, Μπούρδος (82’ Ηλιόπουλος), Γυφτέας, Κανανάϊ, Χριστόπουλος, Σακκάς (65’ Τσαγκλής), Μιστριώτης, Ζαφειρόπουλος, Παχτίτης

Εράνη Φιλιατρών: Λυμπερόπουλος, Οικονομόπουλος, Νικολακόπουλος, Αλεβίζος, Μπουρδέκας, Πέππας, Μεϊντάνης (65’ Σταματόπουλος), Χάρμπας (58’ Παπαδήμος), Δημητρακόπουλος (90’ Γιαννακόπουλος), Βλαχόπουλος, Μπεγέτης (90’ Λαμπρόπουλος).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button