ΑστυνομικάΤοπικά Νέα

Μεσσηνία: Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά και έγγραφα αλλοδαπών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και έγγραφα αλλοδαπών αρχών.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις στην Αττική και στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν πέντε άτομα, μέλη της οργάνωσης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωση και για -τις κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράνομης κατοχής και διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αλλοδαπών

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, διαβατήρια και δελτία ταυτότητας αλλοδαπών αρχών, καθώς και πάνω από -2.000- ευρώ.

 

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Μεσσηνίας και Αττικής, καθώς και διαβατήρια και λοιπά ταξιδιωτικά ή μη έγγραφα αλλοδαπών αρχών.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση έξι (6) μελών της οργάνωσης. Η σύλληψη πέντε (5) ενεργών μελών της, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές (19.4.2021) σε περιοχές της Αττικής και της Μεσσηνίας.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων και Πύλου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαπές, ηλικίας 29, 32, 33 και 35 ετών, αντίστοιχα, καθώς και 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τις κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράνομης κατοχής και διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων, σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αλλοδαπών. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 45χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του έτους 2021 έως και προχθές (19.4.2021), οι ανωτέρω, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν και στην εμπορία κλεμμένων ή αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικών ή μη εγγράφων, τρίτων προσώπων, ευρωπαϊκών και άλλων χωρών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, κατά την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Σε παράλληλες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -91,1- γραμμαρίων,
  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -29,2- γραμμαρίων,
  • -1- κυνηγετικό όπλο, μετά φυσιγγίου, το οποίο ήταν κλεμμένο,
  • -139- δελτία ταυτότητας αλλοδαπών αρχών, εκ των οποίων τα -117- ήταν κλεμμένα και τα -22- αμφιβόλου γνησιότητας,
  • -94- διαβατήρια αλλοδαπών αρχών, εκ των οποίων τα -83- ήταν κλεμμένα και τα -11- αμφιβόλου γνησιότητας,
  • -9- δελτία αιτούντος διεθνή προστασία Ελλάδος, τα οποία ήταν είτε πλαστά είτε υπό κατάρτιση (ημιτελή),
  • -1- άδεια ικανότητας οδηγήσεως Ελληνικών Αρχών,
  • -1- έγγραφο αρχών Ουγγαρίας,
  • -4- ζυγαριές ακριβείας,
  • -11- κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των -2.610- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button