Ελλάδα

Αστυνομικός «άρπαξε» τελευταία στιγμή άνδρα που επιχείρησε να πέσει στο κενό

Τα οικονομικά και στεγαστικά προβλήματα μιας πολύτεκνης οικογένειας, ώθησαν τον 35χρονο πατέρα να φτάσει ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, το μεσημέρι της Τρίτης (22/05) στο κέντρο της Λαμίας.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:45, όταν ο 35χρονος Ρομά ανέβηκε στην ταράτσα κτιρίου στην πλατεία Πάρκου και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό. Αιτία αποτέλεσαν τα δυσεπίλυτα οικογενειακά προβλήματα που ξεκίνησαν πριν 5-6 μήνες όταν η επταμελής οικογένεια (γονείς και πέντε παιδιά), έμειναν χωρίς σπίτι, αφού τους έδιωξαν από αυτό.

Παρά τις προσπάθειες των γονιών να βρουν κάποια λύση, κάθε μέρα μεγάλωνε η απόγνωση και αφού απευθύνθηκαν σε διάφορες κοινωνικές δομές χωρίς να βρεθεί λύση, ο πατέρας -κάτω και από την επήρεια μέθης- αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Άμεσα κλήθηκε διαπραγματευτής του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ο οποίος τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς συνάδελφός του από το Α.Τ. Λαμίας, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, κατόρθωσε να τον πιάσει την ώρα που βουτούσε στο κενό.

Η ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά του αστυνομικού απέτρεψαν σε αυτήν τη φάση το κακό, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η οικογένεια θα χρειαστεί περαιτέρω υποστήριξη από τις κοινωνικές δομές του κράτους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button