Τοπικά Νέα

Ασύνδετες με το δίκτυο αποχέτευσης μένουν τουλάχιστον 75 οικίες στο Κοπανάκι

Ασύνδετες με το δίκτυο αποχέτευσης μένουν τουλάχιστον 75 οικίες στο Κοπανάκι και όπως φαίνεται θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετά ακόμη μέχρι να συνδεθούν.

Οπως έχει η κατάσταση, είναι αδύνατη η σύνδεσή τους και θα πρέπει να γίνει έργο για την κατασκευή νέου αγωγού, ακόμη όμως δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

Κάτοικοι από την περιοχή εξέφρασαν τα παράπονά τους για την κατάσταση που επικρατεί.

Θέτοντας το σχετικό ερώτημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τριφυλίας για τη Δ.Ε. Αετού Γιάννη Μερκούρη, μας απάντησε ότι η σύνδεση με το υπάρχον δίκτυο είναι αδύνατον να γίνει, καθώς λόγω της μορφολογίας του εδάφους ο αγωγός που έχει τοποθετηθεί βρίσκεται σε βάθος 6 – 7 μέτρων και δεν μπορούν να βγουν αναμονές, γι’ αυτό πρέπει να κατασκευαστεί νέος παράλληλος αγωγός σε μικρότερο βάθος. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται η σχετική μελέτη, η οποία θα περιλαμβάνει και την τοποθέτηση αγωγού σε περιοχές που ακόμη δεν έχουν διανοιχθεί δρόμοι -εφόσον υπάρχει η συγκατάθεση των ιδιοκτητών- προκειμένου να γίνει πρόταση στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” για χρηματοδότηση.

 

Κ.Μπ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button