Αθλητικά

Ατάκες-φωτιά Κωνσταντινέα για τελικό και Έλληνες διαιτητές – Τι προβλέπει για αποτέλεσμα, επεισόδια

Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για τον μεγάλο αποψινό τελικό του Κυπέλλου, όπου η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει το πρώτο της νταμπλ μετά από 39 χρόνια (και τρίτο της ιστορίας της), ενώ ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το… repeat στη διοργάνωση.  Το προηγούμενο διάστημα βέβαια συνέβησαν… πολλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί ο αποψινός αγώνας, μόνο ιδανικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ένα από τα θέματα άλλωστε που συζητήθηκαν δικαιολογημένα τα τελευταία 24ωρα, είναι και η απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει Ισπανό διαιτητή, καθώς για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια θα διευθύνει ξένος ρέφερι αγώνα ελληνικής διοργάνωσης.

Το SDNA απευθύνθηκε στον πρώην διεθνή διαιτητή και πλέον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, ο οποίος καταθέτει την άποψή του για το αποψινό παιχνίδι, αλλά φυσικά σχολιάζει και την επιλογή του Μπορμπαλάν για να “σφυρίξει” τον τελικό του ΟΑΚΑ.

“Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει το αγωνιστικό μέρος, όλοι οι φίλαθλοι είναι απογοητευμένοι. Έφτασε ο τελικός να έχει βρεθεί σε δεύτερη μοίρα στο καθαρά αγωνιστικό μέρος”, ήταν το πρώτο σχόλιο Καλαματιανού παλαίμαχου διαιτητή.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το αγωνιστικό μέρος. Υπάρχει φαβορί στο σημερινό παιχνίδι; “Όχι, δεν θεωρώ πως υπάρχει φαβορί στον τελικό. Εκείνοι που θα καθορίσουν τη μοίρα του αγώνα πιστεύω ότι θα είναι οι προπονητές κι όχι οι παίκτες των δύο ομάδων. Θα είναι ένα παιχνίδι σκακιέρας, το παιχνίδι θα κριθεί στα συστήματα των προπονητών. Όποιος καταφέρει να “κλειδώσει” τα ατού του αντιπάλου, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το Κύπελλο”.

Πολλά βέβαια συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, με την κόντρα να μεταφέρεται από το γήπεδο στις δικαστικές αίθουσες. Έπειτα από ό,τι έγινε και με την ΑΕΚ να έχει στεφθεί πρωταθλήτρια, ποιος το έχει ανάγκη περισσότερο; 

“Πιστεύω ότι το θέλουν και οι δύο το ίδιο, ιδίως μετά από όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα. Ο ΠΑΟΚ γιατί θεωρεί πως αυτός θα έπρεπε να είναι ο πρωταθλητής και η ΑΕΚ για να δείξει ότι εκείνη είναι φέτος η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα”. 

Ενώ για το πώς σχολιάζει το κλίμα που επικρατεί: “Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον στο γήπεδο δεν θα συμβεί το παραμικρό (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε πριν τα χθεσινοβραδινά επεισόδια). Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τον κ.Τόσκα για να τον βοηθήσω όπως μπορώ με την εμπειρία μου από τα τόσα χρόνια στα γήπεδα. Καλώ τους παράγοντες κυρίως, αλλά και τους φιλάθλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αν πω βέβαια ότι δεν φοβάμαι, θα είμαι ψεύτης. Θα πρέπει να καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο βρίσκομαι κι εγώ ο ίδιος σε συνεννόηση  το τελευταίο διάστημα”. 

Πάμε και στο πιο “καυτό” θέμα των τελευταίων ημερών. Πως βλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την επιλογή του Μπορμπαλάν για να διευθύνει την αναμέτρηση; 

“Εγώ υποστηρίζω την ελληνική διαιτησία, ήταν μεγάλο λάθος να φέρουν ξένο διαιτητή. Αν συμβούν δηλαδή ευτράπελα, από ποιον θα τιμωρηθεί; Με ποιο εποικοδομητικό άγχος θα μπορέσει δηλαδή να είναι αποδοτικός, όταν δεν έχει τίποτα να φοβηθεί; Οι Έλληνες διαιτητές είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη αν τους αφήνουν όμως ελεύθερους κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να τους το διασφαλίζουν οι παράγοντες. Πώς πηγαίνουν στο εξωτερικό και κάνουν ρεσιτάλ διαιτησίας. Όπως έχω πει πολλές φορές, για μένα ο διαιτητής πάνω απ’ όλα πρέπει να έχει προσωπικότητα, αλλιώς να κάτσει σπίτι του”. 

Όσο για το ποιον θα θεωρούσε ιδανικό διαιτητή στον τελικό: “Τον πιο φορμαρισμένο, αυτόν που έχει τις μεγαλύτερες παραστάσεις και είναι ο πιο έμπειρος. Δεν ξέρω αν ήταν ο Σιδηρόπουλος ή ο Παπαπέτρου, ας έκαναν και κλήρωση”. 

sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button