Οικονομία

Αυξήσεις στο ρεύμα – Τι αλλάζει για τους πελάτες της ΔΕΗ

 

Παράθυρο για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ άνοιξε ο πρόεδρος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης, επικαλούμενος το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης μιλώντας στο συνέδριο του Economist τόνισε την επιβάρυνση του κόστους παραγωγής της εταιρίας, γεγονός που αποτελεί πίεση για άνοδο των τιμών.

«Ήδη τα μηνύματα είναι ανησυχητικά. Η άνοδος των διεθνών τιμών πετρελαίου και συνεπακόλουθα του αερίου, σε συνδυασμό με την αλματώδη άνοδο της τιμής των πιστοποιητικών CO2, αυξάνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής και πιέζουν ασφυκτικά για άνοδο των τιμών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της εισηγμένης σημείωσε επίσης τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η ελληνική βιομηχανία λόγω της ανόδου του ενεργειακού κόστους, εκτιμώντας ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης της συμμετοχής της στο ΑΕΠ από το 9% στο 12% τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Κατά τον ίδιο, η επόμενη 15ετία θα είναι η περίοδος της μετάβασης από τον άνθρακα και τον λιγνίτη στην καθαρή ενέργεια και θα απαιτηθεί επιπλέον κόστος για τις υποδομές εκείνες που θα χρειαστούν προκειμένου να αντικατασταθεί ο λιγνίτης από το φυσικό αέριο.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι προς το παρόν δεν είναι υπό επανεξέταση η έκπτωση 15% στα τιμολόγια για τους συνεπείς πελάτες και ότι τα τιμολόγια εξετάζονται πάντα και υπό το πρίσμα της εισπραξιμότητας.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτάκης έδωσε έμφαση στο επενδυτικό πλάνο της ΔΕΗ, το οποίο προβλέπει 15πλάσιες ΑΠΕ μέσα στην επόμενη 10ετια, μέσω ενός φιλόδοξου προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button