Ελλάδα

Αυτά είναι ονόματα που έριξε στο τραπέζι ο Μάθιου Νίμιτς

Τρεις προτάσεις στα σλαβικά και τα αγγλικά για την ονομασία της ΠΓΔΜ κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες του real fm, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στους διαπραγματευτές Ελλάδας και Σκοπίων, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και πρώην πρέσβη Βάσκο Ναουμόφσκι, κατά την χθεσινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Η δέσμη προτάσεων που κατέθεσε ο Μάθιου Νίμιτς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «Novamacedonia», το «Uppermacedonia» και το «Northern Macedonia».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πέρας της συνάντησης, ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Βάσκο Ναουμόφσκι δήλωσε ότι οι προτάσεις που παρουσίασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση», προκαλώντας απογοήτευση και ανησυχία για το μέλλον των συνομιλιών.

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση των Σκοπίων επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους, εκδίδοντας ανακοίνωσή στην οποία εκτιμά ότι με βάση τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Νίμιτς για την επίλυση του θέματος του ονόματος, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία μπροστά και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button