Αθλητικά

Αυτοί που μένουν και αυτοί που θα φύγουν από τον Παναθηναϊκό τη νέα χρονιά

 

 

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του με τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν να έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίμαξη του έμψυχου δυναμικού. Ήδη τα προβλήματα αυτά έχουν φέρει και τις πρώτες επιπτώσεις με βασικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Τσάβες, Κουτρουμπής, Σιλά και Χουλτ να έχουν δει την πόρτα της εξόδου.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου θα δούμε και άλλες αποχωρήσεις από τους «πράσινους», αφού βασικά στελέχη της ομάδας βρίσκονται σε διαδικασία λύσης των συμβολαίων τους με τον Παναθηναϊκό. Ας δούμε όμως μία μία τις θέσεις.

Τερματοφύλακες

Βλαχοδήμος: Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές της Γερμανίας έχει συμφωνήσει σε όλα με την Μπενφίκα για να συνεχίσει την καριέρα του με τον Παναθηναϊκό να βάζει στα ταμεία του το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ (οι άλλες 200.000 θα πάνε στον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή). Αυτό που απομένει να ξεκαθαρίσει είναι αν θα αποχωρήσει για το «Ντα Λουζ» τώρα ή το καλοκαίρι.

Διούδης: Θα είναι ο επόμενος βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ανεξαρτήτου παραμονής του Βλαχοδήμου, αφού ο Μαρίνος Ουζουνίδης κοιτάει ήδη την επόμενη ημέρα.

Δεξί μπακ

Κουλιμπαλί: Ο Αφρικανός άσος είναι ένας από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από το Κορωπί, με τον ίδιο να βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας για να συνεχίσει την καριέρα του φέρνοντας πρόταση στους «πράσινους». Ήδη φήμες θέλουν ομάδες από το Βέλγιο αλλά και τον ΑΠΟΕΛ να εξετάζουν την περίπτωσή του.

Γιόχανσον: Ο Σουηδός άσος μπορεί να μην έχει προσφέρει τίποτα απολύτως μέχρι στιγμής στην ομάδα, αλλά δύσκολα θα αποχωρήσει αφού δεν υπάρχουν άλλες λύσεις στην θέση αυτή.

Στόπερ

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΜΟΛΕΔΟ

Μολέδο: Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είναι από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν. Οι απαιτήσεις του Παναθηναϊκού φτάνουν στις 850.000 ευρώ και ήδη Ιντερνασιονάλ και Τραμπζονσπόρ έχουν ξεκινήσει επαφές μαζί του.

Κουτρουμπής: Ο πρώην άσος της ΑΕΚ ήταν ο πρώτος που είδε την πόρτα της εξόδου αφού δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη και ήδη κατέθεσε και προσφυγή για τα δεδουλευμένα του.

Κολοβέτσιος: Παραμένει στην ομάδα και θα είναι ένας από τους παίκτες που θα στηριχθεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ευαγγέλου: Παραμένει και θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Αυλωνίτης: Θα αναβαθμιστεί, θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα αποτελέσει ένας από τους αμυντικούς που θα έχουν χρόνο συμμετοχής.

Αριστερό μπακ

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ

Χουλτ: Ο Σουηδός μπακ ήταν ένα από τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας που στην διοίκηση περίμεναν να φέρει λεφτά για να δώσει μια ανάσα στα ταμεία. Τελικά ο Χουλτ κατέθεσε προσφυγή ζητώντας την ελευθέρας του και τα δεδουλευμένα του.

Ινσούα: Ο Αργεντινός μπακ ο οποίος ήρθε ως δεύτερη επιλογή πίσω από τον Χουλτ, θα πάρει φανέλα βασικού και θα είναι ο επόμενος αριστερός μπακ του «τριφυλλιού».

Μέσοι

Κουρμπέλης: Ο αρχηγός της ομάδας αποτελεί αυτή την στιγμή το πλουσιότερο περιουσιακό στοιχείο. Βασικός και αναντικατάστατος με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να στηρίζει πολλά πάνω του. Βέβαια, αν ερθει κάποια πρόταση με λεφτά που η διοίκηση δεν θα μπορεί να αρνηθεί, τότε δεν αποκλείεται ο Αρκάς μέσος να ετοιμάσει βαλίτσες.

Σιλά: Παρελθόν αποτελεί από τον Παναθηναϊκό ο Σιλά. Ο άσος της Ρεν ζήτησε από τον εκπρόσωπό του να λύσει το συμβόλαιο και να επιστρέψει στην Γαλλία. Ήταν από τους βασικούς παίκτες του «τριφυλλιού», αλλά επίσης δεν υπήρχε και πρόθεση αγοράς από την ελληνική ομάδα.

ΣΙΛΑ

Ρέις: Δεν υπολογίζεται και είναι θέμα ημερών να αποχωρήσει από την ομάδα.

Χίλιεμαρκ: Ο επόμενος παίκτης που επηρεάστηκε από την οικονομική κατάσταση της ομάδας με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να βγάζει αδιαφορία στον αγωνισιτκό χώρο. Ο Σουηδός μέσος είναι δανεικός από την Τζένοα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον τερματισμό του δανεισμού του.

Βιγιαφάνιες: Ο Αργεντινός δύσκολα θα αποχωρήσει αφού υπολογίζεται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και μια πιθανή μεταγραφή του θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα στο χώρο του κέντρου. Παραμένει και συνεχίζει.

βιγιαφάνες

Τζανδάρης: Με τα δεδομένα αυτά πλέον θα πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

Δώνης: Στην ίδια κατηγορία με τον Τζανδάρη.

Λουντ: Φευγάτος και ο Φινλανδός μέσος με τον μάνατζέρ του να ψάχνεται ήδη σε Βέλγιο αλλά και Αγγλία-κυρίως σε ομάδες της Chmapionship. Στον Παναθηναϊκό ελπίζουν ότι θα φέρει έστω και κάποια χρήματα και να αποτελέσει παρελθόν τον Ιανουάριο.

Χατζηγιοβάννης: Ανήκει στην φουρνιά που θα πάρει χρόνο συμμετοχής ελέω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Επιθετικοί

ΓΚΙΓΕΡΜΟ ΜΟΛΙΝΣ

Άλτμαν: Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός θα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που η τεχνική ηγεσία ελπίζει ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι ακόμα καλύτερος αφού η ομάδα θα τον χρειαστεί μετά τις τόσες αποχωρήσεις, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι.

Μουνιέ: Ο Γάλλος αριστερός εξτρέμ θα συνεχίσει και στον δεύτερο γύρο στον Παναθηναϊκό με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ελπίζει πως από τον Ιανουάριο θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Καμπέσας: Ο άσος από το Εκουαδόρ κινείται στην μετριότητα και ουσιαστικά δεν έχει βοηθήσει καθόλου το «τριφύλλι». Παρόλα αυτά θέμα τερματισμού του δανεισμού του δεν υπάρχει. Συνεχίζει.

Πίσπας: Είναι από τους παίκτες που πλέον ο Παναθηναϊκός θα στηριχθεί στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Μολίνς: Ο 29χρονος φορ θα είναι ο βασικός φορ του Παναθηναϊκού στον δεύτερο γύρο και οι φίλοι του «τριφυλλιού» ευελπιστούν ότι θα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα και θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

Τσάβες: Αποτέλεσε την μεγάλη μεταγραφή του Παναθηναϊκού αλλά η θητεία του τελείωσε άδοξα. Ο Αργεντινός φορ γύρισε πίσω στην απτρίδα του και δεν είδε ξανά πίσω παρά τις όποιες κλήσεις των «πρασίνων». Είναι σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου του.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button