Κόσμος

Αυτό είναι το νέο «φονικό όπλο» του στρατού των ΗΠΑ (Photos)

 

beretta


Με ένα νέο όπλο θα βρεθούν σύντομα στα χέρια τους εκατομμύρια στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και ήδη όσοι το έχουν δοκιμάσει δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για το πόσο ελαφρύ, εύχρηστο και… φονικό είναι.

Πρόκειται για τον αντικαταστάτη του πιστολιού Μ9 που αποτελούσε το βασικό όπλο αυτού του τύπου για περισσότερα από 30 χρόνια. Πλέον, τη θέση του στη θήκη της μέσης των στρατιωτών των ΗΠΑ θα πάρει σταδιακά το πιστόλι Μ17, το οποίο είναι μια μοντέρνα εκδοχή του SIG Sauer P320.

Ήδη τα πρώτα πιστόλια βρίσκονται στα χέρια των ανδρών της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στο Κεντάκι και η δοκιμή του από τους στρατιώτες προκάλεσε ενθουσιασμό, καθώς το όπλο θεωρήθηκε πολύ καλύτερο και πολύ πιο εύχρηστο από την παλιά Μ9 Μπερέτα που έχουν ως σήμερα.

Η SIG Sauer κέρδισε το διαγωνισμό ύψους 580 εκατομμυρίων δολαρίων του αμερικανικού στρατού, προκειμένου μέσα σε μια δεκαετία το Μ17 (και η πιο compact εκδοχή του, Μ18) να αντικαταστήσει πλήρως το Μ9.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button