Τοπικά Νέα

Αύξηση κατά 20,9% το Μάιο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Θετικά θα πρέπει να χαρακτηριστούν τα… μηνύματα τουρισμού τόσο για τη Μεσσηνία όσο και για την Πελοπόννησο γενικότερα το Μάιο του 2018 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (SETE Intelligence), το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σημείωσε αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 20,9%, ενώ γενικότερα στην Πελοπόννησο ο αριθμός των επισκεπτών σημείωσε αύξηση κατά 14,4%.
Αυτή είναι η μία όψη του φετινού νομίσματος. Η άλλη όψη αποτυπώνει μια αρκετά διαφορετική εικόνα. Μια εικόνα στην οποία κυριαρχούν ελάχιστοι δημοφιλείς προορισμοί οι οποίοι αποσπούν τη μερίδα του λέοντος και τα μεγαλύτερα μερίδια της ταξιδιωτικής πίτας.
Είναι χαρακτηριστικό πως από το σύνολο των 2,36 εκατ. ξένων που έφθασαν με αεροπλάνο στην Ελλάδα το Μάιο, περισσότερο από το 1/5 κατευθύνθηκε στην Αθήνα (541.805). Περισσότεροι από 8 στους δέκα επέλεξαν μόλις 8 προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Χανιά, Ζάκυνθο.
Επίσης, Μύκονος και Σαντορίνη συνεχίζουν στην ανοδική τροχιά των τελευταίων χρόνων, καθώς το Μάιο σημείωσαν αύξηση ξένων επισκεπτών 47,5% και 31,2% αντίστοιχα.
Η Αθήνα σημείωσε μεγάλη άνοδο 25% το Μάιο, αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο επισκεπτών που υποδέχεται. Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των δημοφιλέστερων παραθεριστικών προορισμών της χώρας εμφάνισαν η Κως (34,9%) και η Κεφαλονιά (33,8%). Ακολούθησε η Κέρκυρα με αύξηση 24,1%, η Θεσσαλονίκη με 23,4%, η Ρόδος με 23,6% και η Ζάκυνθος με 21,3%.
Α.Π. tharrosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button