Αθλητικά

Α.Ο. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Με 7 δρομείς στον Πάρνωνα

Με 7 δρομείς έλαβε μέρος ο Αθλητικός Ομιλος Φιλιατρών στον 2ο αγώνα ανωμάλου δρόμου Πάρνωνα, που έγινε το περασμένο Σάββατο. Οι αθλητές του Α.Ο. Φιλιατρών συμμετείχαν στον κύριο και απαιτητικό αγώνα των 29 χλμ.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι Θεόδωρος Δημητρακάκης, ο οποίος μάλιστα πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών παίρνοντας την 1η θέση της γενικής κατάταξης με επίδοση 02:29:02). Πέτρος Νικολόπουλος (3η θέση ηλικιακής κατηγορίας 50+ με επίδοση 03:12:21), Νίκος Οικονομόπουλος (με επίδοση 03:12:24), Αδάμ Νικολόπουλος (με επίδοση 03:22:44), Χρήστος Μπαρκάς (με επίδοση 03:39:20), Χρήστος Μητράκος (με επίδοση 04:06:54) και Βασιλική Αλεξανδροπούλου (2η θέση ηλικιακής κατηγορίας 36+ με επίδοση 04:06:55). Στον εν λόγω αγώνα συμμετείχαν πάνω από 110 δρομείς, οι οποίοι ξεκίνησαν από την ξακουστή πλατεία του Κοσμά Κυνουρίας και διέσχισαν μοναδικής ομορφιάς τοπία για να τερματίσουν κάτω από τα αγέρωχα πλατάνια. Ο κύριος αγώνας (29 χλμ) έκανε έναν πλήρη κύκλο στο οροπέδιο του Πάρνωνα, σε ένα κατάφυτο τοπίο από πυκνά ελατοδάση, διασχίζοντας έναν από τους μεγαλύτερους καστανεώνες στην Ελλάδα και περνώντας από τρεις πανέμορφους, σχεδόν ερειπωμένους οικισμούς. Τα τρία δρομικά αγωνίσματα περιλάμβαναν τον Ορεινό Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα (29 χλμ), τον Δρόμο του Μαγγουριά (6 χλμ) και τον Παιδικό Γύρο Κοσμά (1 χλμ).

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και την Τοπική Κοινότητα Κοσμά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την ευγενική συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, της Μοτοπαρέας Λεωνιδίου και του Α.Π.Σ. Καλλισθένης του Δήμου Ευρώτα. Ο Α.Ο. Φιλιατρών προετοιμάζεται για τις επόμενες δρομικές προκλήσεις, τον 8ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου “Θεοδωράκεια 2018” (Ζάτουνα-Βαλτεσινίκο 24,3 χλμ) και τον 1ο Λαϊκό Δρόμο “Finikounda Run 2018” (10 χλμ & 5,5 χλμ), οι οποίοι θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button