Κόσμος

Βουτιά θανάτου για επιβάτες λεωφορείου στο Περού: Στους 48 οι νεκροί

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια λεωφορείου, το οποίο έπεσε σε γκρεμό βάθους 100 μέτρων στο Περού. Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 25 νεκρούς.

Διασώστες που έσπευσαν επί τόπου, αντίκρισαν σοκαριστικές εικόνες. Το διαλυμένο λεωφορείο είχε σταματήσει ελάχιστα μέτρα από την παραλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη των σωστικών συνεργείων αναγκάστηκαν να σταματήσουν για αρκετές ώρες την επιχείρηση λόγω παλίρροιας.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε την Τρίτη σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της χώρας. Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 επιβάτες και δύο οδηγοί. Μόλις έξι βγήκαν ζωντανοί από το κατεστραμμένο όχημα. Τέσσερις εξ αυτών «χαροπαλεύουν».

Απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο

Το λεωφορείο είναι εξαιρετικά δημοφιλές μέσο μεταφοράς στο Περού, ωστόσο το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και οι ορεινοί όγκοι που καλύπτουν μεγάλο τμήμα του εδάφους εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους ταξιδιώτες.

Οι δρόμοι της χώρας θεωρούνται από τους πιο επικίνδυνους στη Λατινική Αμερική. Παρά τις υποσχέσεις για εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου και των υποδομών με κεφάλαια από τις πλούσιες εξαγωγές ορυκτών, ελάχιστα έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

athensvoice

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button