Αθλητικά

Βόμβα και ευθείες απειλές από τη FIFA για τη Super League – Tότε θα γίνει το GREXIT

Μπορεί να πέρασε στα… ψιλά, αλλά χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον Βαγγέλη Γραμμένο και τον Αυστριακό εκπρόσωπο της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, έχει τη σημασία της, σχετικά με το… μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κι αυτό γιατί ο άνθρωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας φέρεται να έστειλε πολύ αυστηρό μήνυμα προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, απειλώντας ξανά για Grexit, αν δεν αλλάξει ριζικά η κατάσταση.

Όπως, άλλωστε, σας έχουνε ενημερώσει ξανά, η πρόθεση τόσο της UEFA όσο και της FIFA είναι να μπει οριστικά τέλος σε όλα τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας την πρόθεση να επιβάλλουν ακόμα και τις χειρότερες ποινές έτσι ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός.

Πάντως, στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα το ενδεχόμενο του Grexit και ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όπου η Super League σύσσωμη συμφώνησε με τις προτάσεις του Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από τη στάση των ομάδων και «διέταξε» την επανέναρξη του πρωταθλήματος, έχοντας πάρει προφανώς το «ΟΚ» των ξένων οργάνων.

Από την άλλη, αν και εφόσον φανεί ότι οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν συμμορφωθεί απόλυτα στα νέα δεδομένα, τότε δεν αποκλείεται ο κίνδυνος του Grexit να επανέλθει δυναμικά. Και, μάλιστα, όχι να χρησιμοποιηθεί μόνο ως… απειλή, όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα, αλλά και να τεθεί σε εφαρμογή ως έσχατη λύση για να αλλάξει μια για πάντα η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση επομένως που δεν αλλάξει κάτι προβλέπεται ότι στο επόμενο «κρούσμα» τα ξένα αρμόδια όργανα θα είναι αμείλικτα και τότε ο «πέλεκυς» θα πέσει βαρύς, χωρίς, ενδεχομένως… προειδοποιήσεις. Η κατάσταση, άλλωστε, μοιάζει πιο οριακή από ποτέ και, όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν άλλες «ζωές» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν άπαντες δεν τηρήσουν τους κανόνες, τότε οι συνέπειες θα είναι πρωτοφανείς και χωρίς γυρισμό. Απλά τα πράγματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button