Κόσμος

Γαλλία: Πρόστιμο 750 ευρώ σε όποιον παρενοχλεί γυναίκα

Όποιος σφυρίζει σε μία γυναίκα στο δρόμο ή γενικότερα την παρενοχλεί θα πρέπει να πληρώνει πρόστιμο 750 ευρώ.

Ο νέος νόμος λοιπόν που πέρασε στη… Γαλλία, έχει στόχο να μην φοβούνται οι γυναίκες να κυκλοφορήσουν στους δρόμους.

Το νομοσχέδιο καλύπτει οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια». Στο απόσπασμα μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές».

Στη Γαλλία το τελευταίο διάστημα είχε γίνει πολύς λόγος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς που οδήγησαν αρκετές από αυτές να υποχρεώνονται να φορούν παντελόνια αντί για φούστες για να προστατευτούν από επίδοξους εφαψίες.

Το νομοσχέδιο αποτελεί «πνευματικό παιδί» της υπουργού Ισότητας Μαρλέν Σιάπα. «Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι “θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω”. Οι άνδρες πιστεούν ότι είναι οι “Γάλλοι εραστές” και ότι “σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα”. Εμείς λέμε “όχι”» λέει η υπουργός.

Σε νέες της δηλώσεις, η υπουργός Ισότητας διαβεβαίωσε πως το σχέδιό της «όχι μόνο είναι ρεαλιστικό, αλλά θα υλοποιηθεί άμεσα».

Από την πλευρά τους, οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι θα αποτελέσει ταφόπλακα στον έρωτα αλά γαλλικά προσθέτοντας ότι οι διατάξεις του δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στην πράξη.

cnn

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button