ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι – Ρωμανός: Στο εφετείο Τρίπολης οι προσφυγές της εταιρείας “ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ” – Ζητεί αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων!

168


Στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης αναμένεται να συζητηθούν οι προσφυγές της πρώτης αναδόχου του έργου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, «ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ» την Τρίτη 19 Σεπτεμβριου.

Η εταιρεία «ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ» προσέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ενώ το εργοτάξιο βρισκόταν σε λειτουργία οι απαλλοτριώσεις είχαν καθυστερήσει με αποτέλεσμα να καθυστερούν και οι εργασίες κατασκευής του δρόμου.

Το έργο αρχικά χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ του Γ’ ΚΠΣ, δημοπρατήθηκε το 2005, ήταν να ολοκληρωθεί το 2008, όμως οι εργασίες σταμάτησαν καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2012 η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισε την διάλυση της σύμβασης, προϋπολογισμού 17,8 εκ. ευρώ. Μάλιστα, η διάλυση εγκρίθηκε χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button