Τοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: 3 χρόνια για 4 κιλά χασίς

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 3 χρόνων ως τοξικομανής καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 62χρονος ο οποίος συνελήφθη πέρυσι το Φεβρουάριο στο Λιβάρτζι Γαργαλιάνων με πάνω από 4 κιλά χασίς.

Ο κατηγορούμενος είχε προ δεκαετίας καταδικαστεί αμετάκλητα με πολυετή ποινή κάθειρξης για την καλλιέργεια και κατοχή χασίς και πέρασε πολλά χρόνια από τη ζωή του στη φυλακή.

Οπως κατέθεσε χθες στη δίκη αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αυτός και οι συνάδελφοί του αναζήτησαν τον κατηγορούμενο και τον συνέλαβαν πέρυσι στις 7 Φεβρουαρίου, μετά την αξιοποίηση ανώνυμης καταγγελίας πως φυλάει μια μεγάλη ποσότητα χασίς στο σπίτι του, από σοδειά που είχε ο ίδιος καλλιεργήσει. Στο σπίτι του και σε αγρόκτημά του, καθώς και σε μία καλύβα ιδιοκτησίας του οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά 4,303 κιλά χασίς, 10 φιντάνια χασίς σε πλαστικά σακουλάκια, ένα κυνηγετικό όπλο, 25 φυσίγγια και ποσότητα σπόρων χασίς. Πάντως, τα 3,30 κιλά τα είχε στην καλύβα για να στεγνώσουν επειδή ήταν βρεγμένα και όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, είχε σαπίσει. Ο μάρτυρας είπε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος τους είπε πως είχε βάλει 5 δενδρύλλια χασίς την προηγούμενη χρονιά για να έχει ο ίδιος να καπνίσει.

Ο 62χρονος υποστήριξε το ίδιο και κατά την απολογία του χθες στο δικαστήριο. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι έκανε 10 τσιγάρα χασίς την ημέρα γιατί είχε πρόσφατα κόψει την ηρωίνη κι έτσι μεγάλωσε και συγκόμισε τα φυτά για να έχει ο ίδιος να καπνίζει. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ακόμα ότι η ποσότητα στην καλύβα (τα 3,30 κιλά) είχε βραχεί και ήταν άχρηστη.

Ν.Κ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button